начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Недопускане във съсобствен апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Недопускане във съсобствен апартамент

Мнениеот sofy60 » 26 Сеп 2014, 18:27

Имам следният проблем: със сестра ми живееме в наследственият апартамент от родителите ни. Сестра ми заведе дело за делба, която определи за мен 1/3 идеална част, а за нея 2/3. Делото стигна до изнасяне на апартамента на публична продан, но тя го спря. Аз си намерих работа в чужбина и заминах за две години. Когато се върнах в отпуска от работа, сестра ми не ме допусна в жилището. Наложи се да остана в роднини докато се върнах обратно на работа. Не можах да си ползвам вещите и документи, които са в апартамента. Сега ми предстои нова отпуска и завръщане и се страхувам, че тя пак няма да ме пусне да влезна в апартамента. Какво да направя,в паника съм!
sofy60
Младши потребител

Re: Недопускане във съсобствен апартамент

Мнениеот Melly » 26 Сеп 2014, 19:09

sofy60 написа:Имам следният проблем: със сестра ми живееме в наследственият апартамент от родителите ни. Сестра ми заведе дело за делба, която определи за мен 1/3 идеална част, а за нея 2/3. Делото стигна до изнасяне на апартамента на публична продан, но тя го спря. Аз си намерих работа в чужбина и заминах за две години. Когато се върнах в отпуска от работа, сестра ми не ме допусна в жилището. Наложи се да остана в роднини докато се върнах обратно на работа. Не можах да си ползвам вещите и документи, които са в апартамента. Сега ми предстои нова отпуска и завръщане и се страхувам, че тя пак няма да ме пусне да влезна в апартамента. Какво да направя,в паника съм!

Без да навлизам в подробности около "спирането на проданта", което обстоятелство ще обсъдите с адвокат,
Предявявате иск, за да прекъснете теченето в полза на сестра ви на придобивна давност върху вашите 1/3 ид.части от съсобствения имот.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Сеп 2014, 19:10

Адвокат и дело.
Ако не, може да се опитате да притиснете сестра Ви , като я предупредите , че ще възобновите/както и да е спряно :shock: :shock: / изпълнителното дело за публична продан.
Но най-разумно е да посетите адвокат , да му обясните какво искате и да го ангажирате да свърши работата , докато сте в чужбина.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 26 Сеп 2014, 19:30

Преди да наемеш цялата адвокатска колегия вземи и изпрати една нот.покана на сестрата да си плаща наема.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот sofy60 » 27 Сеп 2014, 19:08

Благодаря ви за бързите отговори.
sofy60
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба