начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Недопускане във съсобствен апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Недопускане във съсобствен апартамент

Мнениеот sofy60 » 26 Сеп 2014, 18:27

Имам следният проблем: със сестра ми живееме в наследственият апартамент от родителите ни. Сестра ми заведе дело за делба, която определи за мен 1/3 идеална част, а за нея 2/3. Делото стигна до изнасяне на апартамента на публична продан, но тя го спря. Аз си намерих работа в чужбина и заминах за две години. Когато се върнах в отпуска от работа, сестра ми не ме допусна в жилището. Наложи се да остана в роднини докато се върнах обратно на работа. Не можах да си ползвам вещите и документи, които са в апартамента. Сега ми предстои нова отпуска и завръщане и се страхувам, че тя пак няма да ме пусне да влезна в апартамента. Какво да направя,в паника съм!
sofy60
Младши потребител

Re: Недопускане във съсобствен апартамент

Мнениеот Melly » 26 Сеп 2014, 19:09

sofy60 написа:Имам следният проблем: със сестра ми живееме в наследственият апартамент от родителите ни. Сестра ми заведе дело за делба, която определи за мен 1/3 идеална част, а за нея 2/3. Делото стигна до изнасяне на апартамента на публична продан, но тя го спря. Аз си намерих работа в чужбина и заминах за две години. Когато се върнах в отпуска от работа, сестра ми не ме допусна в жилището. Наложи се да остана в роднини докато се върнах обратно на работа. Не можах да си ползвам вещите и документи, които са в апартамента. Сега ми предстои нова отпуска и завръщане и се страхувам, че тя пак няма да ме пусне да влезна в апартамента. Какво да направя,в паника съм!

Без да навлизам в подробности около "спирането на проданта", което обстоятелство ще обсъдите с адвокат,
Предявявате иск, за да прекъснете теченето в полза на сестра ви на придобивна давност върху вашите 1/3 ид.части от съсобствения имот.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Сеп 2014, 19:10

Адвокат и дело.
Ако не, може да се опитате да притиснете сестра Ви , като я предупредите , че ще възобновите/както и да е спряно :shock: :shock: / изпълнителното дело за публична продан.
Но най-разумно е да посетите адвокат , да му обясните какво искате и да го ангажирате да свърши работата , докато сте в чужбина.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 26 Сеп 2014, 19:30

Преди да наемеш цялата адвокатска колегия вземи и изпрати една нот.покана на сестрата да си плаща наема.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот sofy60 » 27 Сеп 2014, 19:08

Благодаря ви за бързите отговори.
sofy60
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба