начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

ЮРИДИЧЕСКИ СЪВЕТНИК - ФИЕСТА ООД - явна дискриминация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот fenix_f » 29 Юли 2005, 20:43

Колеги и колежки, оставете правописа на мира. Който до сега не се е научил на правопис, едва ли ще седне тепърва да го учи .
А и недейте така, сега ще влезе d vision и пак ще му стане мъчно заради Вас :wink: Човекът помоли да не го натъжаваме все пак и да не се налага да помахва нравоучително с пръст. Не е лесно от собствената му висота да поучава разни там юристи, които всъщност не били съвсем юристи.
Юрист, това звучи гордо 8)
fenix_f
Потребител

Re: Некадърност

Мнениеот stavrev » 31 Юли 2005, 00:52

Александър Левиев написа:Основният проблем на българското образование е селското противопоставяне за това кой ВУЗ е по-добър.От този въпрос възникват и вашите терзания,които вие наричате дискриминация.

Не са "терзания", а закононарушения.
stavrev
Потребител

Podkrepa za Stavrev

Мнениеот Ant » 31 Юли 2005, 13:59

Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Явно е, че тази тема ще се разнищва още дълго и по различни поводи..
Аз самият, не съм завършил в СУ и, е естесвено да ме повлече позицията "АНТИДИСКРИМИНАЦИЯ", още повече, че съм се сблъсквал с такива обяви..
Единственото и последно доказателство в такова обсъждане е Животът и всеки ще си го намери сам!

Обявата е НЕКОРЕКТНА И НЕЗАКОННА и може да бъде атакувана по административен и съдебен ред. Това е.

Истината е, че много такива обяви се съставят от главният или друг ю-консулт, работещ/-а в момента за дадения работодател (самият/самата завършили някога в СУ) и те преповтарят старата фиксация върху "ВЕЧНИЯТ И ИЗКОНЕН" СУ.

Колкото и да съм уважавал този наистина особен и ценен за БГ ВУЗ, където са завършили много от приятелите ми, толкова се и отвращавам, когато някой среден "СУ-сист" се опита "да ми скача с един папирос", вместо с РЕЗУЛТАТИ!!!

:)
Весело лято на колегите, колежките и на ОНЕЗИ СТУДЕНТИ , КОИТО СА СИ ВЗЕЛИ ИЗПИТИТЕ НАВРЕМЕ!!!
Ант
Ant

Re: Podkrepa za Stavrev

Мнениеот Гост » 31 Юли 2005, 16:52

Ant написа:Напълно подкрепям Ставрев, Срещу Студент.
Аз самият, не съм завършил в СУ и, е естесвено да ме повлече позицията "АНТИДИСКРИМИНАЦИЯ", още повече, че съм се сблъсквал с такива обяви..
Единственото и последно доказателство в такова обсъждане е Животът и всеки ще си го намери сам!

Обявата е НЕКОРЕКТНА И НЕЗАКОННА и може да бъде атакувана по административен и съдебен ред. Това е.

Истината е, че много такива обяви се съставят от главният или друг ю-консулт, работещ/-а в момента за дадения работодател (самият/самата завършили някога в СУ) и те преповтарят старата фиксация върху "ВЕЧНИЯТ И ИЗКОНЕН" СУ.

Колкото и да съм уважавал този наистина особен и ценен за БГ ВУЗ, където са завършили много от приятелите ми, толкова се и отвращавам, когато някой среден "СУ-сист" се опита "да ми скача с един папирос", вместо с РЕЗУЛТАТИ!!!

Весело лято на колегите, колежките и на ОНЕЗИ СТУДЕНТИ , КОИТО СА СИ ВЗЕЛИ ИЗПИТИТЕ НАВРЕМЕ!!!
Ант
Гост

Мнениеот Гост » 31 Юли 2005, 16:55

Anonymous написа:

Ант
:P :P :P :P
Гост

Мнениеот Гост » 31 Юли 2005, 18:24

Повторението било майка на знанието и баща на затъпяването. :evil:
Гост

Мнениеот Ант » 31 Юли 2005, 20:22

Очевидно!

Да ти го повторя ли пак?
Ант

Re: :)

Мнениеот Гост » 31 Юли 2005, 20:47

Ант написа:Очевидно!

Да ти го повторя ли пак?

Стига ми толкова, достатъчно съм затъпяла :wink:
Но ако ти се струва недостатъчно, можеш да го повториш още няколко пъти специално за мен. :)
Гост

Мнениеот Ant » 31 Юли 2005, 21:12

Като се има в предвид, че форумът е за юристи, които имат време да обсъждат подробности, а ние с теб, вероятно сме едни от тях, ще ти направя комплимент:

Много по-умно се справи с двойно отпечатаното ми постингче (вероятно - грешка на системата), отколкото другите, които изобщо не го забелязаха...вероятно са имали среща с гаждето или покана за купон, или пък - сърцебиене..

Но, твоят подход е откритие!
Поздрав!
Ант
Ant

Мнениеот Гост » 01 Авг 2005, 21:16

Благодаря ти Ант.

fenix_f
Гост

Мнениеот Гост » 01 Авг 2005, 21:47

Anonymous написа:

Ант
:D :D :D :D :D :D :D
Гост

Мнениеот Гост » 01 Авг 2005, 21:47

Anonymous написа:
Anonymous написа:

Ант
:D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P :P
Гост

Мнениеот Гост » 01 Авг 2005, 21:48

Anonymous написа:
Anonymous написа:
Anonymous написа:

Ант
:D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P :P
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Гост

Мнениеот pdimitrow » 05 Сеп 2008, 15:48

Здравейте на всички. Първо искам да се извиня, че вдигам толкова прашлясала тема, но явно въпросната обява си е свършила работата за около 3 години защото отново я има http://jobs.bg/f62984 . Явно в нашата мила държава все още не важат законите за дискриминацията, а и доколкото четох в тази тема въпросът дали СУ или друг университет все още е актуална. Нямаше да вдигам темата ако не бях попаднал на нея абсолютно случайно докато ровех в чичо "Google" да разбера с какво точно се занимава въпросната фирма, но така и не успях да разбера :( . Не се интересувам особено от мнението на колегите завършили СУ в случая, защото те не са на всяка манджа мерудия (не говоря за знаещите и можещите от тях, които не страдат от предрасъдъци на тема университет). Просто искам да чуя (видя) мненията на други хора в разстояние на толкова време. И само да кажа, че съм адвокат във Варна и съм доволен от заплащането което получавам за труда си независимо, че не съм завършил СУ, а друг юридически факултет. Ровя из тези обяви, за да се държа информиран какви пари се дават на юристите, защото имам назначени двама сътрудници при мен в 3-и и 4-и курс и не смятам, че трябва да ми работят ангария и да крадат занаят. Специално в тази обява има изискване за 5 години щридически стаж, език и др. там който се интересува ще я прочете, като заплатата е 3 500 /три хиляди и петстотин/ лева. Значи аз аз на по - малък стаж (около 3 години и малко) правя по повече пари на месец, но не винаги. Е искам да попитам такъв юрист ще се съгласи ли да бачка някъде за някой ако 5 години си е бил шеф сам на себе си? Много моля колеги които са завършили СУ и страдат от комплекса, че това е университета с най - добър юридически факултет да не пишат в тази тема. Който иска да ме съди за дискриминация за това изречение да заповяда няма да му откажа да се видим в съдебна зала, но пак казвам задължително трябва да страда от комплекса за величието на юридическия факултет на СУ.
pdimitrow
Потребител

Мнениеот gudio » 08 Сеп 2008, 10:14

8) Не е нужно да си завършил СУ, за да намериш реализация в една от най престижните кантори, например тук: http://lex.bg/jobs_review.php?id=141&lang=bg
Георгиев, Тодоров и ко. написа: ОФИС АСИСТЕНТ - БАРМАН :wink:
Адвокатско дружество Георгиев, Тодоров & Ко, София
04.09.2008
видяна 596 пъти

Описание : Нашите изисквания:
- отлични комуникационни умения;
- владеене на английски език - разговорен;
- опит в работа с телефон и клиенти е предимство;
- опит в сервиране и обслужване на бар е предимство;
- компютърни умения (MS Office);
- организираност, прецизност и старание;

Ние предлагаме
- отлични условия за работа;
- атрактивно възнаграждение, бонуси, 13-та и 14-та заплата;
- работа в модерна и динамична среда - обслужване на бар и рецепция в сградата на адвокатското дружество;
- обучение;

Информация за длъжността може да получите на http://www.georg-tod.com.

Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот freeman1985 » 08 Сеп 2008, 11:48

Ако аз съм работодател ще назнача когото си искам !
И изобщо няма да ме интересува някой си дали мисли, че е дискриминация или не ...
Никой не може да ме застави да подпиша трудовия му договор ...
Така че, стига с тези празни приказки ...
Грешката му е , че го е обявил в " рекламата " си ...
freeman1985
Нов потребител

Мнениеот jojobba » 08 Сеп 2008, 12:17

Няма грешка - много хубаво са си го написали хората - защо да губят своето и времето на кандидатстващите по тази обява. Всичко да е ясно, да не запристигат едни автобиографии от всякакви университети и хората да се надяват, че може да ги вземат на работа! За град като Варна, където се въдят някакви юристи от свободен, ВИНС и МЕИ, точно така трябва да звучат обявите, за работодатели, които значт какво търсят!

p.s. С уговорката че всяко правило си има изключения - недонау4или се и от СУ има, но за момента срещам пове4е такива от другите факултети!
jojobba
Младши потребител

Мнениеот gery » 08 Сеп 2008, 23:47

freeman1985 написа:Ако аз съм работодател ще назнача когото си искам !
И изобщо няма да ме интересува някой си дали мисли, че е дискриминация или не ...
Никой не може да ме застави да подпиша трудовия му договор ...
Така че, стига с тези празни приказки ...
Грешката му е , че го е обявил в " рекламата " си ...

Точно в това ви изказване е истината "ще назнача когото си искам !". За добрият мениджър няма значение, кой къде е завършил, а каква работа ще му върши! Моят шеф си разбира от работата, да колегите ми са предимно от СУ, но е факт, че състава ни в това отношение е "пъстър". Просто добрият юрист си е добър юрист! Лично за себе си предпочитам да си чета, да си ходя на обучения, да си поддържам нивото в областта в която работя пък нека да не съм завършила СУ.
gery
Потребител

Мнениеот stoyana » 09 Сеп 2008, 09:46

Не съм юрист и може би ще ми се измеете, но след като прочетох ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДИСКРИМИНАЦИЯТА, стигнах до извода, че този закон е напълно излишен, дори абсурден.

Освен това, при наличието на депутатски, дипломатически и др. имунитет, се нарушава и Конститиуцията, според която в чл.6 ал.2 Всички граждани са равни пред закона.

Това си е лично мое мнение.

По темата:
Работодател, който наема само завършили СУ, е изключително ограничен. При такъв не бих искала да работя. Ако работодателят е и юрист, определено ще има много провали, които ще се отразят и на служителите му.
Ще ви дам пример, който не е изолиран случай.
Дъщерята на мой приятели от Бургас беше приера в СУ, но записа в БСУ. Аргумените й бяха, че преподавателите са същите, дори повече се стараели в БСУ заради по-големите хонорари, а също и възможността да работи в кантората за дядо си, който е известен бургаски адвокат.
stoyana
Нов потребител

Мнениеот mimi_sharkova » 09 Сеп 2008, 13:11

Аз по принцип избягвам да се изказвам в тези теми - кой е по- по- най, защото не обичам да си правя обощения и генерални изводи за един човек от това какво и къде е завършил, НО:
Във повечето обяви за работа и то най-вече на големи фирми и кантори се изисква именно да бъде завършено образованието в СУ. Нека си зададем въпроса "ЗАЩО?". И нещо друго - дори да не са прави, тези фирми го изискват и това е важното в случая, защото за всеки незавършил СУ, ще е пречка да започне работа там. Т.Е Да, не е определящо за знанията и способностите на един човек кой университет е завършил, но определено е важно и определящо кой университет си завършил при РЕАЛИЗАЦИЯТА. А мисля, че това е целта на всеки - да се реализира на пазара на труда.
mimi_sharkova
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Трудово право