- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как се дели наследствен имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
как се дели наследствен имот?
Може ли някой да ми помогне в делбата на наследствен имот ? Баща ми почина преди 2 години, а брат ми преди 5 месеца. Баща ми получи наследство преди 10 години от негова леля, което не е делено преживе.На какви части се дели сега между мен, майка ми и двете деца на брат ми този имот?
- tanichka_1
- Нов потребител
Re: как се дели наследствен имот?
Polovinata imot e za maika Vi,a drugata polovina se deli po ravno mejdu bratut i sestrata,v slu4aia - 1\4 za dvete deca na bratut i ostanalata 1\4 za sestrata.
- 88
Зависи–от изложеното не е ясно какво значи "не е делен приживе"–от баща Ви и негови съсобственици–сънаследници,или той не е разпределил приживе как да бъде наследен.А това обуславя и квотите–ако има той сънаследници (братя,сестри и т.н.)на лелята е едно,а в противен случай–съвсем друг казус.Дайте повечко данни.
http://www.lex.bg/members/justus
http://www.lex.bg/members/justus
- Justus®
Дайте повече информация, но в никакъв случай квотите не са такива каквито ги е посочил 88.
Говорим за наследство - така че съпругата наследява наравно с децата.
Откъде измислихте половината зъ съпругата?
Обяснете как баща Ви е получил наследството - сам ли е бил или има още съсобственици.
Най-добре е с всичките документи да потърсите адвокат за съвет.
Говорим за наследство - така че съпругата наследява наравно с децата.
Откъде измислихте половината зъ съпругата?
Обяснете как баща Ви е получил наследството - сам ли е бил или има още съсобственици.
Най-добре е с всичките документи да потърсите адвокат за съвет.
Няма други съсобственици.Баща ми само наследява този имот.Въпроса е , че не го прехвърли на никой,а сега трябва да се дели.
- tanichka1
Няма други съсобственици.Баща ми само наследява този имот.Въпроса е , че не го прехвърли на никой,а сега трябва да се дели.
- tanichka+1
eventualno 6te se deli na 3:po 1\3 za maikata,1\3 za sestrata i 1\3 za decata na bratut
- reni
- Младши потребител
след смьртта на Вашия баща наследство получават - една трета Вашата майка, една трета Вие и една трета общо децата на вашия брат и неговата съпруга / ако има такава/
- павлина
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|