начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Акт по ЗДвП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт по ЗДвП

Мнениеот mcm135 » 20 Ное 2013, 23:28

Здравейте, наскоро ми писаха акт за превишена скорост засечена само с радар, без снимка или клип, все още очаквам НП. Забелязах много нередности в реквизитите на акта и мисля да го обжалвам вкл. НП и пред съда.
Въпросът ми е ако загубя обжалването пред съда дължа ли някакви такси или разноски към съда.
А нередностите които видях в акта са:
- сбъркано месторождение- др. населено място
- не е вписана месторабота, длъжност
- не изписано по правилата абревиатурата на ЗДвП т.е. съкращението на всяка нова дума да е с главна буква, "п" изписана с малка
- не е описано на кого се предава за пазене талона ми
- не е описано и къде точно съм извършил нарушението, т.е. изпуснали са на кой номер на улицата са ме спряли, а улицата във въпросното село е над 10 км.
- на пътното платно имаше и др. автомобили и след като се усъмних в коректността на радара не ми предоставиха сертификат за годността му.
- и за капак бяха спрели патрулката върху тротоара прикривана от растителност.
Благодаря предварително за отговорите.
mcm135
Нов потребител

Re: Акт по ЗДвП

Мнениеот Pause » 21 Ное 2013, 17:15

АУАН ,няма за цел да накаже нарушителят по аргумент на противното има чисто формализириащо значение с оглед неговите реквизити, т.е.НП само подлежи на обжалване.
Отговор на въпросите се съдържат в ТР №2 от 03.06.2009г на ОСК на ВАС.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот mcm135 » 15 Дек 2013, 20:01

Здравейте, при мен се заформи интересна ситуация.
Акта ми беше написан на 30.10 , на 31.10 изпратих с обратна разписка възражения по акта, отговор не получих !
Получавам НП и изненада, издадено на 03.11 /неделя/ , предполагам след като възражението е получено в понеделник заради почивните дни, и след като са разбрали какво им пращам, са решили за да не се занимават с мен и да го пуснат със задна дата. Интересното е, че саморъчно написаната дата на получаване от получател на обратната разписка е поправяна. Някой от четящите тук имал ли е такъв случай на издадено от кат НП на 4 ден от написването на акта и то в неделя ? Разбира се всичко това съм го описал в жалбата си до съда срещу НП, като съм приложил копие на обратната разписка, на системен бон и на служебен бон от пощата за да удостоверя датата на пускане, за да претендирам че са нарушили правото ми на защита чрез внасяне на възражения по акта.
Има и разминаване в описанието на часа, в акта е фиксиран точен час "в" а в НП е "около'' този час.
В НП е записан акт №... като е изпусната серията, а на мен акт с такъв номер не ми е връчван, възможно ли е да са сложили някакъв техен номер. Имат ли право да дописват каквото и да било върху техните екземпляри на акта, в случая допълнителен номер, след като са ми го връчили акта !
Сега чакам развитие по обжалването на НП.
Докато чакам да се разгледа жалбата в съда, ще ми изтече НП, и се чудя каква е процедурата, заверява ли се НП както акта, или мога да шофирам като приложа обратната разписка за обжалване към НП. Нямам възможност да ходя в полицията в града издал НП за входящ номер на жалбата, нито пък те имат културата както е редно да ми изпратят този вх.номер.

П.П. И на обратната разписка с която пратих жалба за обжалване на НП са поправяли датата, абе нямам думи за тия !!!!
mcm135
Нов потребител

Мнениеот Pause » 16 Дек 2013, 16:04

Според Чл. 57, ал.1 т.5 от ЗАНН ,трябва да сте наясно с ясното – нарушението.Ако не се докаже ,в съда НП би се отменило.Може и да има и други дефекти ,контрола се осъществява от съда по местонарушението.Е, нали си чувал лафа ,по надолу има едни момчета дето събират пари т.е. не подкуп ами приходи за бюджета на МВР. :lol:
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Административно право