начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Прехвърляне на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на имот

Мнениеот lyubka » 05 Фев 2010, 22:42

Здравейте!
Имам следния казус - майка ми има два апартамента, за които е предвидила да бъдат за мен и сестра ми, съответно по един за всяка. Аз искам моят апартамент да ми бъде прехвърлен чрез дарение, но сестра ми не желае нейният апартамент да се прехвърля на нейно име сега, а иска да й остане като наследство за в бъдеще. Това обаче възпрепятства прехвърлянето на моя апартамент, тъй като съществувал риск аз да оспоря наследството й на по-късен етап. Има ли някаква правна възможност да подпиша документ или декларация, че се отказвам от наследството на майка ми и изобщо по какъв начин могат да се оформят нещата така, че моят апартамент да ми бъде прехвърлен без сестра ми да има притеснения за предявяване на претенции (каквито аз нямам) към нейния апартамент в по-късен етап .
Благодаря предварително за отговора!!!
lyubka
Нов потребител

Re: Прехвърляне на имот

Мнениеот ivan_lawyer3 » 05 Фев 2010, 22:49

Много е сложно това, което искате, защото наследството не съществува в момента.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот lyubka » 05 Фев 2010, 23:28

Да, така е, но няма ли възможност да подпиша такъв документ без дата и да го дам на сестра ми като гаранция? Или това е незаконно?
lyubka
Нов потребител

Мнениеот Melly » 06 Фев 2010, 01:27

lyubka написа:Да, така е, но няма ли възможност да подпиша такъв документ без дата и да го дам на сестра ми като гаранция? Или това е незаконно?

Да ви имам терзанията. :roll:

По първоначално представения казус:
Задачата има решение. Но следва да се консултирате с адвокат!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот lyubka » 06 Фев 2010, 12:39

Ами изтерзана душица съм, какво да правя :)

Благодаря за отговорите! Разбира се, предстои консултиране с адвокат, няма как да стане иначе, просто исках да съм предварително подготвена.
lyubka
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба