начало

Прокуратурата иска имунитетите на Кирил Петков и Божидар Божанов Прокуратурата иска имунитетите на Кирил Петков и Божидар Божанов

чл. 141 ал. 5 ТЗ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл. 141 ал. 5 ТЗ

Мнениеот itdsys » 24 Юли 2009, 17:09

Имам нужда от малко помощ, за която предварително Ви благодаря
Съгласно горецитириния чл. зная, че уведомлението е в свободен текст, въпросите ми са свързани с документите, които се подават в ТР
ОС на ООД трябва да свика събрание и да приеме молбата на управителя, за което да състави протокол. Освен взетото решение за отписването му, взема ли се решение за промяна на дружествения договор и самият той приема ли се с нов текст или се добавя само протоколът към него (заб. управителят, който е и съдружник в дружеството и остава в това си качество)
В ТР носят ли се отново образци А4 и Г1 или само молбата, протоколът и копие на договора
Извинявам се, ако съм допуснала някакви грешки или съм задала излишни въпроси, благодаря
itdsys
Нов потребител

Re: чл. 141 ал. 5 ТЗ

Мнениеот itdsys » 24 Юли 2009, 19:24

Другият съдружник и управител
itdsys
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 27 Юли 2009, 14:15

1-да
2-да
3-да
4-не
5-да
6-не
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот scarface » 29 Юли 2009, 19:45

"Ако дружеството не направи това, управителят може сам да заяви за вписване това обстоятелство, което се вписва, независимо дали на негово място е избрано друго лице."
А какво се случва, когато когато на негово място не е избрано друго лице. Съжелявам просто не успях да намеря практика по този въпрос. Мерси.
scarface
Нов потребител

Мнениеот frontmen » 30 Юли 2009, 15:41

ТЗ гласи в чл.155, т.3, че по решение на окръжния съд по седалището на дружеството то може да бъде прекратено по иск на прокурора, когато в продължение на три месеца дружеството няма вписан управител.
frontmen
Потребител

Назад към Търговско право