начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Вариант за получаване на наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вариант за получаване на наследство

Мнениеот mirasv » 04 Юни 2009, 21:08

Здравейте.
Ситуацията е следната:
Почина баща ни, от първия брак с майка ни има 2 деца, аз и брат ми, а от втория - 3 деца. Той има дял от 1/4 от къща, от която брат ми има 1/2 дял и майката на баща ми има 1/4 дял, съответно дела на баща ми е получен преди сключването на втория му брак, а по време на него баща ни има един апартамент и една къща с двор в село. В момента тече процедура по прехвърляне на дяла на баба ни на брат ми, така дяла му да стане 3/4 от въпросната къща. Та въпроса ми е: Възможно ли е по някакъв начин ние с брат ми да се откажем от дяловете ни от апартамента и къщата с двор, срещу другите деца да се откажат от дяловете си от къщата, може ли да се извърши такова нещо и ако да-как се нарича, и при нотариус ли се ходи. и приемливо ли е, или да се реши по друг начин? Да отбележа ,че съпругата на баща ми оцелява при катастрофата, а той почива. Къщата е в един град, а апартамента е в друг, областен град, а селото е близо до него. Може ли нотариуса да е един, или за двата имота да се ходи при 2 нотариуса, такова нещо ни подхвърли адвоката на другите 3 деца, на когото ние не вярваме?
Предварително благодаря
mirasv
Нов потребител

Re: Вариант за получаване на наследство

Мнениеот vili_spasova » 04 Юни 2009, 22:01

Леле, направо е страшно...
Вижте, с питане няма да стане..
А щом не вярвате на адвокат - намерете си друг - на който вярвате.
Наслеството ще си го получите, да ходи се при нотариус, начините се наричат съдебна или доброволна делба, документите може да се подготвят от адвоката за съдебна и от нотариуса или адвоката за доброволна делба, НО задължително ще са Ви необходими - документи за собственост на имотите /нот. актове, договори или др./, скици, /планове, проекти и др. за сградите/, удостоверение за данъчна оценка на наследените имоти, удостоверение за наследници и т.н.т. и т.н.т.
Съберете, каквото имате като документи и отидете при нотариус, на който вярвате, явно това е начина. Нотариусът би ви консултирал дори по-успешно от адвокат, що се отнася до доброволната делба.
Успех!
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот Гост. » 04 Юни 2009, 22:22

Вили....

Нотариусът би ви консултирал дори по-успешно от адвокат, що се отнася до доброволната делба.

какво би казал нотари в повече от един адвокат?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vili_spasova » 05 Юни 2009, 05:27

Поли, привет :D
Едва ли нотарито би казал повече от един адвокат, по -скоро би могъл след консултацията да изготви договора и да го завери, като мисля, това би спестило малко време и може би средства на съделителите, но всеки си избира сам начина..

Хубав ден на всички!
Поли... Благодаря ти :D
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот mirasv » 05 Юни 2009, 22:43

Благодаря ви,
задействахме изваждането на всички необходими документи, който сте написали и за трите жилища. Аз цял ден четох в нета за тая доброволна делба, прочетох и отговорите ви, ще послушам съвета за консултация с нотариус, пак благодаря
mirasv
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба