- Дата и час: 24 Ное 2024, 13:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли смисъл да се ходи на конкурси за младши магистрати?
|
|
38 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Има ли смисъл да се ходи на конкурси за младши магистрати?
Имат ли шанс нормалните хора, без връзки, без изваждане , само със солидно четене да спечелят конкурс за младши магистрати?
От наблюдение знам, че случайни хора не се назначават. Публична тайна са тарифите за различните позиции. То и в университетите си беше така...Въпросът ми е, напук на тази корупция, с четене до припадък дори, дали има шанс един простосмъртен да спечели подобен конкурс. Чувала съм, че много такива са се явявали доста пъти, но резултат никакъв...Друг е въпросът, дали въобще си заслужава да бленуваш да правораздаваш в такава държава...И все пак илюзиите умират последни!!! Познавате ли такива успели хора, има ли такива сред вас? Върнете ми , моля ви, вярата, че има смисъл да се стараеш, да се трудиш и да очакваш да постигнеш успех! Трябва ли да попарим мечтите си още в зародиш?
От наблюдение знам, че случайни хора не се назначават. Публична тайна са тарифите за различните позиции. То и в университетите си беше така...Въпросът ми е, напук на тази корупция, с четене до припадък дори, дали има шанс един простосмъртен да спечели подобен конкурс. Чувала съм, че много такива са се явявали доста пъти, но резултат никакъв...Друг е въпросът, дали въобще си заслужава да бленуваш да правораздаваш в такава държава...И все пак илюзиите умират последни!!! Познавате ли такива успели хора, има ли такива сред вас? Върнете ми , моля ви, вярата, че има смисъл да се стараеш, да се трудиш и да очакваш да постигнеш успех! Трябва ли да попарим мечтите си още в зародиш?
- hitresa
- Младши потребител
Не знам дали има.
Аз съм оптимист. Ще се пробвам на следващият конкурс и ще разбера.
Винаги има смисъл да се стараеш...
Аз съм оптимист. Ще се пробвам на следващият конкурс и ще разбера.
Винаги има смисъл да се стараеш...
- Biby
- Потребител
Мога да твърдя, че моя приятелка е назначена за младши прокурор в Благоевград без всякакви връзки, а само въз основа на знания...
- ralitsarbg
- Потребител
Сега, за младши не знам как стои въпроса, аз миналата година обаче се явих и спечелих конкурс за районен съдия и преди конкурса имах същите терзания... Ето обаче, че стана и ако бях лежал само на това ухо - че само връзкарите печелят, или че само тези дето си плащат - сега нямаше да работя това, което винаги съм искал да правя... А, и още нещо, което се повдигна като тема тук и на още няколко места - наистина човек трябва да чувства призвание за тази работа, трябва да искаш да работиш заради самата работа, естествено, не че заплащането не е важно, никой не казва това... Ако това обаче е основния мотив, ако е само заради заплата или заради имиджа - не става...
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
Второзаконие 17:9
- RichterZR
- Младши потребител
Лично мое мнение е, че няма смисъл да се ходи по никакви конкурси. Нищо не се променя, а напротив, става все по-лошо. Съдилищата се напълниха с некадърници, за сметка на знаещите и можещите, пък как са влезли, само те си знаят. Жал ми става, като гледам колко добри професионалисти стоят по 15 год. в районен съд, например и получават ниски оценки по конкурсите. За младшите съвсем не зная как е...
Все пак съм на мнение, че съществува бог, съдба или както искате го наричайте. Ако на някого му е писано да стане някакъв магистрат, все пак ще стане, напук на всичко и на всички обстоятелства. Нпаример нагласения за длъжността ще счупи крак и няма да се яви, или нещо такова. Убедена съм, че на този свят човек си живее с предопределеност, затова не се отказвайте преждевременно! Мой колега също успя да стане районен съдия само въз основа на знания (е, в "Забийклечка" и то преди години, но стана).
Все пак съм на мнение, че съществува бог, съдба или както искате го наричайте. Ако на някого му е писано да стане някакъв магистрат, все пак ще стане, напук на всичко и на всички обстоятелства. Нпаример нагласения за длъжността ще счупи крак и няма да се яви, или нещо такова. Убедена съм, че на този свят човек си живее с предопределеност, затова не се отказвайте преждевременно! Мой колега също успя да стане районен съдия само въз основа на знания (е, в "Забийклечка" и то преди години, но стана).
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Има смисъл - ако сте убеден(-а), че това е което искате. Въоръжете се с търпение. Младшите, общо взето и всички конкурсни, сме като излезли от секта. Системите са закостенели, трудно се променят, третират ни на моменти като извънземни. Но всичко е възможно - дори и от позициата на младши да произведеш практика на ВКС (случи ми се).
И на тези приказки за плащания и връзки не разчитайте. Може и да ги има, но е възможно и това: да станеш магистрат, без да си плащал или давал полов орган на някого. И да спиш спокоен, че си решил нещата си по съвест, знания и убеждения. И понякога с помощта на колегите от точно този форум . Вярвайте - в себе си и във възможността да успеете по честен и достоен начин.
И на тези приказки за плащания и връзки не разчитайте. Може и да ги има, но е възможно и това: да станеш магистрат, без да си плащал или давал полов орган на някого. И да спиш спокоен, че си решил нещата си по съвест, знания и убеждения. И понякога с помощта на колегите от точно този форум . Вярвайте - в себе си и във възможността да успеете по честен и достоен начин.
- sunshine_75
- Потребител
karelia79 написа:По-скоро не вярвам че е възможно да стане само със знания и без никакви връзки.
След като сама не си вярваш, няма как да стане! Тези приказки за парите и връзките са много удобни на хора, които не им се чете, като по този начин се оправдават пред самите себе си и околните. Възможно е да има някой влязъл и по този начин, но болшинството, поне от предпоследния конкурс за младши магистрати, съм убедена, че са влезли със знания. Така, че не си търсете причина да не пробвате сериозно. А сериозен е само този, който наистина иска да се занимава точно с това.
Успех на всички сериозни!
- dozn03
- Потребител
Естествено, че има хора, които се намърдват в системата с връзки..но от както назначенията са само с конкурси, връзкарите са все по-малко. Не се отказвайте и се пробвайте, защото ако не се явите ще се терзаете с въпроси от типа на "ако се бях явил, какво щеше да се случи? Дали сега не можеше да съм аз " А за това, че много професионалисти с 15г.стаж не успяват на конкурсите...защо не се замислите за друг вариант, освен за този, че на тяхно място успяват връзкарите..Може просто да не са толкова добри, колкото някой, който не е деформиран от системата. Освен това, един юрист ако е добър, си е просто добър, без значение дали е съдия или адвокат например..Винаги са ме дразнели хора, които по някаква причина преди време са станали съдии и си мислят, че са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ..Сигурно е постижение да влезеш в системата, но не бива да спираш да четеш и да се стараеш да си заслужиш мястото във всеки един момент.. НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ, не се главоболете със слухове за този и онзи конкурс ами сядайте и учете, пък нека най-добрия спечели. Е, все пак и късмет е нужен така, че ви го пожелавам и ви стискам палци
- maimundere
- Потребител
Връзкарите не разчитат на подобни конкурси. Най-чисти са тези за младши, защото по стара традиция младшите са тези, на които е най-тежко и са най натоварени с работа. Мислите ли, че връзкарите влизат с тази идея. А и от младшите не зависи кой знае колко, те по скоро пречат да стават разни неща.
- martareny
- Нов потребител
Няма смисъл да се ходи на такива конкурси, но пък няма и вреда - затова отивайте. Важното е да се ходи по конкурси и човек да се пробва
- Hlebarka_s_boks
- Младши потребител
Защо да няма смисъл? Чети, иди, пробвай се, пък каквото сабя покаже
Btw не очакваш някой, който е станал магистрат с връзки или плащайки си да напише във форума "Да бе, аз си платих 20 000 на еди-кой-си и станах"....
Дерзай и успех на изпита
Btw не очакваш някой, който е станал магистрат с връзки или плащайки си да напише във форума "Да бе, аз си платих 20 000 на еди-кой-си и станах"....
Дерзай и успех на изпита
- balachev
- Младши потребител
ralitsarbg написа:Мога да твърдя, че моя приятелка е назначена за младши прокурор в Благоевград без всякакви връзки, а само въз основа на знания...
Всички можем да твърдим така, но едва ли можем да убедим някой. Докато самият той случайно не бъде назначен и не се убеди. Друг начин за убеждаване наистина няма.
hitresa написа:Публична тайна са тарифите за различните позиции.
Аха! Например за младши съдии и прокурори.
Понякога човек научава публичната тайна за собствената си длъжност едва след назначаването си.
На въпроса: има смисъл.
Впрочем и аз по едно време, след втория си опит, бях решила, че не е за простосмъртни, а само за гениални - ако не си наистина връзкар, разбира се. Но след това взеха, че спечелиха конкурси един-двама лично познати ми простосмъртни.
-
portokal - Старши потребител
само тези конкурси чакам.В един момент се питам знам ли какво всъщност чакам?има ли смисъл?може ли да се разчита на това и да отдаваш цялата си енергия и време в подготовка за нещо,което много често звучи нереално...недостижимо по-скоро.Но за мен прокуратурата е мястото къдесто искам да бъда и докато не ми писне...ще ..чакам и ще се надявам
- lacuna81
- Младши потребител
Re: Има ли смисъл да се ходи на конкурси за младши магистрати?
Е, наскоро един познат(юрист) ме информира, че негов познат дознател е станал прокурор на последния конкурс за младши такива за сумата от 80 000 лв. Хм , дано да не е вярно, пък и сумата ми се вижда доста височка, но пък по принцип на него му вярвам... Всеки сам да си вади изводите...
п.п. Става въпрос за малък областен град - представям си за столицата за какви суми става въпрос ...
п.п. Става въпрос за малък областен град - представям си за столицата за какви суми става въпрос ...
- sansan
- Младши потребител
Може и истина да е, а може и да не е.Но аз все се питам как някой, който би могъл да извади 80 000лв. му се иска да правораздава в някой малък град, освен ако не живее там??? Не е ли връзкарството много изгодно оправдание?!
- velikova_
- Потребител
Ако някой има 80 бона, ще си адвокатства спокойно поне 20 години. Какви са тия глупости - 80 хил.лв. за прокурорско място?!
- bstopov
- Младши потребител
има разбира се.само че, трябва да имаш поне 50 бона, иначе няма.истината ви казвам.повярвайтеми...............
- vale72
- Младши потребител
Според мен има смисъл, доколкото самият изпит мотивира и амбицира човека да си припомни нещата от университета, да актуализира знанията си и т.н.
От гледна точка на професионална организация мисля, че магистратската профсия в България е твърде тежка (поне в по-големите градове), тя има перспективи за бъдещето, когато ще се наложат европейските критерии за тази професия (вкл. и по отношение на заплащането). Но на този етап е трудно да станеш магистрат по "нормалния начин" (но не и невъзможно), трудно е да се издигнеш после, трудно е да намираш време за личния си живот...професията изисква твърде много, но не всеки е готов на саможертви.
От гледна точка на професионална организация мисля, че магистратската профсия в България е твърде тежка (поне в по-големите градове), тя има перспективи за бъдещето, когато ще се наложат европейските критерии за тази професия (вкл. и по отношение на заплащането). Но на този етап е трудно да станеш магистрат по "нормалния начин" (но не и невъзможно), трудно е да се издигнеш после, трудно е да намираш време за личния си живот...професията изисква твърде много, но не всеки е готов на саможертви.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Ех, bstopov, ами ако тези пари се избиват бързо - бързо, тогава май няма да са глупости
п.п. как се избиват вече е друг въпрос - макар и с пределно ясен отговор
п.п. как се избиват вече е друг въпрос - макар и с пределно ясен отговор
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
- sansan
- Младши потребител
38 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|