начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Novata mi kola

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Novata mi kola

Мнениеот daine » 07 Дек 2004, 10:08

I az kato vsi4ki tuk tursq pomo6t i razbirane. Az sum bude6t jurist(II kurs edva), osven tova sum dama i naistina ne znam otgovora na vuprosa, koito vuznikna pred men. Eto i situaciqta: V4era si kupih kola - t.nar. "nov vnos". Kolata e o6te s evrop. nomer, vlqzla e v stranata prez noemvri. Dokoga trqbva da q deklariram v Dan.?Dokoga moga da q karam s tozi nomer? 4uh za nqkakvi eko taksi i pr. Trqbva li da q zastrahovam za ostava6tite dni do kraq na godinata? Mojete li da mi dadete pove4e informaciq?Predvaritelno vi blagodarq.
daine

Re: Novata mi kola

Мнениеот LakeG » 07 Дек 2004, 10:41

Привет!Трябва да я регистрираш в КАТ първо, а в данъчното до 1 месец.В КАТ общо ще ти излезе от 150-250лв. зависи от града/заедно с екотаксата/.Трябва да й направиш застраховка за декември тази година, а накрая на годината да си направиш гражданската отговорност за догодина.Когато я регистрираш в КАТ, колата минава технически преглед и следващия такъв ще ти е слид една година.Дано ти помогнах!Успех!
LakeG

Мнениеот daine » 07 Дек 2004, 14:57

Blagodarq, LakeG.
daine

Мнениеот Moron » 07 Дек 2004, 15:53

Как сте закупили колата: на фактура от фирма или от с договор от физическо лице?
Ако сте я закупили по фактура - пред данъчните е необходимо да представите копие от фактурата или договора ; копи от платен пътен данък до края на годината.
Moron

Мнениеот daine » 07 Дек 2004, 17:37

Moron, a ако не платя пътен данък до края на годината, понеже реша да декларирам колата в началото на 2005г.?
Колата е купена с фактура от фирма.
daine

Назад към Административно право