начало

Елена Каракашева подаде оставка като зам. главен прокурор Елена Каракашева подаде оставка като зам. главен прокурор

Правомерно ли ми удържаха заплатата?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правомерно ли ми удържаха заплатата?

Мнениеот mr.Eco » 30 Авг 2007, 01:03

От февруари месец тази година излязох в болнични.Болничния продължи 4 месеца.По време на болничните продължих да получавам аванси при положение,че съм представил надлежно и на време болничен лист!ТРЗ-то ми каза,че трябва да внеса сума,защото съм бил надвзел определената сума!(месец април)Внесох я като получих и разписка.Следващия месец се повтори същото само,че сумата бе двойно по голяма!!!(месец май)В края на същия месец ТРЗ-то ми издаде документ,че не дължа суми на работодателя!От началото на месец юни тръгнах на работа и изненадата ми бе голяма като в края на месеца не получих никаква заплата с обяснението,че съм дължал още някаква сума на работодателя!Пояснявам-заплатите при нас са месец за месец.
Моля помогнете със съвет!!!Предварително благодаря!!!
mr.Eco
Нов потребител

Мнениеот ivalina » 30 Авг 2007, 22:32

Болничните ти ги изплаща работодателя????????????????Много странно.
ivalina
Младши потребител

Мнениеот mr.Eco » 31 Авг 2007, 16:32

Не,не ги изплаща работодателя,а НОЙ.През четирите месеца болнични получих от работодателя 4 аванса,без да съм ги искал!Просто ТРЗ-то не си беше свършила работата!!!!Внесох на два пъти сто лева,след което ми издаде документ,че не им дължа повече пари и на следващия месец ми резна цялата заплата без да ми даде какво и да е обяснение!Писах жалба до работодателя но повече от два месеца не намира за нужно да ми отговори!
mr.Eco
Нов потребител

Мнениеот taniadikova » 31 Авг 2007, 16:50

Аз само искам да си изясня ситуацията.
Ти имаш редовно подаден болничен, които те се изплаща от НОИ.
Но през същото това време получаваш и аванс от фирмата.... :roll:
На какво основание ти дават аванс, след не се работил и нямаш отработени дни, за които да се дължи възнаграждение?
taniadikova
Младши потребител

Мнениеот mr.Eco » 02 Сеп 2007, 22:23

Според мен,несвършена работа от ТРЗ-то.
mr.Eco
Нов потребител

Назад към Трудово право