- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конст.нот.акт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
46 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
конст.нот.акт
Здравейте колеги,
Търся помощ за следния казус:
брат и сестра са съсобственици на апартамент, като сестрата има 1/2 /с покупко-продажба/ и брата - 1/2 / дарение/. Но имота се ползва вече 9г. от племенниците на сестрата, т.е. дъщерята на брата и семейството й, но без да плащат нищо.
Сега сестрата се притеснява дали е възможно те да придобият имота като недобросъвестни владелци, защото са минали почти 10г. Има ли според вас нотариус, които да им издаде констативен нотариален акт?!
Моля дайте си мнението!!!
Търся помощ за следния казус:
брат и сестра са съсобственици на апартамент, като сестрата има 1/2 /с покупко-продажба/ и брата - 1/2 / дарение/. Но имота се ползва вече 9г. от племенниците на сестрата, т.е. дъщерята на брата и семейството й, но без да плащат нищо.
Сега сестрата се притеснява дали е възможно те да придобият имота като недобросъвестни владелци, защото са минали почти 10г. Има ли според вас нотариус, които да им издаде констативен нотариален акт?!
Моля дайте си мнението!!!
- s
Re: конст.нот.акт
Считам, че да се даде отговор трябва да се уточни кога братът и сестрата са придобили имота.
Освен това има ли договореност между племенници и леля.
При някои обстоятелства няма да е чудно да се направи успешна обстоятелствена проверка и да се придобие имота по давност.
Освен това има ли договореност между племенници и леля.
При някои обстоятелства няма да е чудно да се направи успешна обстоятелствена проверка и да се придобие имота по давност.
- sososos
първо фактическият състав на придобивната давност включва -1. владелеца трябва да държи вещта лично или чрез друг като своя и владението да бъде непрекъснато ,второто е срока взависимост от това дали е добросъвестен или не е , в случая смятам че не е налице първата предпоставка да държи веща като своя и в края на краищата нали знаете след като племенницата не е плащала наем това в случая ще е заем за послужване
а и при една обстоятелствена проверка ,вярно от Общината и държавни имоти ще ви дадат справка че имота не е държавна или общинска собственост ,но от данъчното ще изкочи зайо байо защото имота е деклариран там от сестрата и не виждам кой нотариус ще се навие да състави КНА защото той много лесно ще бъде оборен в съда с иск по чл.431от ГПК във връзка с 97 от ГПК или 108 от ЗС
а и при една обстоятелствена проверка ,вярно от Общината и държавни имоти ще ви дадат справка че имота не е държавна или общинска собственост ,но от данъчното ще изкочи зайо байо защото имота е деклариран там от сестрата и не виждам кой нотариус ще се навие да състави КНА защото той много лесно ще бъде оборен в съда с иск по чл.431от ГПК във връзка с 97 от ГПК или 108 от ЗС
- donna2
- Потребител
ako imat Not.akt za tehnite 4asti mislia 4e niama problem ,a sto se otnasia do konstativen notarialen akt to niama nikakva garancia 4e niakoi podkupen notarius niama da izdade takav a pak posle neka da se vodiat dela
- george slavov
Защо не прочетеш внимателно ЗС и да обещаеш да правиш разграничение м/у вещно и облигация преди да даваш мнение и да мамиш народа? Внимавай да не изпълниш състава на чл.209 НК/измама/.
- Judge Dred
няма да стане както съм го написала и по-горе не зная кой нотариус ще се съгласи първо след като племенницата не плаща наем то това е заем за послужване ,после от данъчното винаги ще се види чий е имота
- donna2
- Потребител
аз много добре правя разлика между нещата ,а ти иди си научи правото че много ти куца и до там ли си стигнала да се криеш под друго име , а чл.209 от НК си запази за себе си , явно искаш да кажеш че може да се състави констативка ,е точно ако се състави ще осъществи някой и и друг състав от НК ,ама ти от де да знаеш като не правиш разлика между владение и държание , и явно не ти е известно що ето корпус и анимус /не ги пиша на латински за да не те затредни ако не знаеш какво означават обади се ще ти ги преведа /
- donna2
- Потребител
ако ти си зла и глупава или зъл и глупав и никой пет пари не дава за тебе и няма как по друг начин да се докажеш освен изтъквайки на преден план простотията си не прави изводи и за другите
- donna2
- Потребител
Въпросът е елементарен дори за елементарен селски юрисконсулт като теб. Отговори или се скрий.
Понеже бавно мислиш ще повторя - Донна, а вярно ли е, че мъжът ти е избягал от теб защото си зла и глупава?
Понеже бавно мислиш ще повторя - Донна, а вярно ли е, че мъжът ти е избягал от теб защото си зла и глупава?
- borneo
о велико невежество аз много ясно ти отговорих , въпроса е елементарен за мен ,но и за теб ,аз не срамувам от това коеуто работя не се крия зад разни измислени имена , не говоря глупости за разлика от тебе и за разлика от теба невежество такова струвам много , що не се покажеш кой/я си ,да ти кажа ли защото те е страх да не те натикам където ти е мястото ,а то е сто процента е в блатото
я да те видим г-н /г-жо/ правно величие кой си
я да те видим г-н /г-жо/ правно величие кой си
- donna2
- Потребител
Натикай ми го, о госпожо дунавско величие. Натикай ми го :)
Като не се срамуваш отговори на простичкия въпрос - Донна, а вярно ли е, че мъжът ти е избягал от теб защото си зла и глупава?
Като не се срамуваш отговори на простичкия въпрос - Донна, а вярно ли е, че мъжът ти е избягал от теб защото си зла и глупава?
- borneo
ха ха ха .............я кой ли в случая е зъл и глупав че и упорито тъп ,ако толкова се интересуваш иди и питай съпруга ми ще те изхвърли след такъв въпрос после иди се оплаквай
- donna2
- Потребител
Питам те теб. Проблем ли ти е да признаеш, че си тъпа и глупава и никой не те търпи? :)
- borneo
ивинявай я да те питам тебе за това ли те зарязаха че сега си мислиш че всички са като теб отговори ми моляте много ми е интересно да получа отговор от един комплесар/ка
- donna2
- Потребител
ще ти се умна съм и много по -интелегентна от теб и ти го знаеш ,какво да се прави
завиждаш ли завиждай не ми пука
завиждаш ли завиждай не ми пука
- donna
- Старши потребител
Първо се уточни дона ли си или дона2. После не измествай темата. Кой/Коя съм аз не е важно. В момента дискутираме защо всички във форумите те мразят и дали е вярно , че мъжът ти е избягал от теб защото си зла и глупава?
Донна2, избяга от теб защото си зла и глупава или защото си глупава и зла.
Това е въпросът. Не се пъни с членове, които не ти достигат :) а отговори с ДА или НЕ
Донна2, избяга от теб защото си зла и глупава или защото си глупава и зла.
Това е въпросът. Не се пъни с членове, които не ти достигат :) а отговори с ДА или НЕ
- borneo
46 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Съсобственост и делба
|
|