начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Връщане на собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на собственост

Мнениеот ani_ruseva » 20 Фев 2010, 16:55

Здравейте!!!
Преди 20год направих спогодба за поделяне на собствения ми имот със сетра ми (с цел включване в строеж)., и нямам обратно писмо за разваляне на спогодбата. Но така и не ни събориха и не се е построявало нищо. През всичките тези години само аз съм живяла и съм се грижела за имота. По какъв начин мога да си върна имота. т.к. сетра ми на добра воля не желае да ми го върне и даже не желае да и наплатя частта която има по документи? Имали и вариант при които да разваля спогодбата??
ani_ruseva
Нов потребител

Re: Връщане на собственост

Мнениеот ivan_lawyer3 » 20 Фев 2010, 17:03

Няма такава гаранция, че ще си върнете имота. На първо място, би трабвало да минат 10 години при пълното бездействие и нехайство на сестра Ви към имота, но не само това - трябва да е оформено съзнателно като поведение от Ваша страна, че ще завладеете имота. От една страна, сестра Ви трябва да е уведомена за промяната в обстановката - че е изключена от имота, от друга страна да е изтекъл срокът.

Но на първо време си извадете нотариален акт за владение по давност. Той поне се вписва в регистъра на имотите и поради официалната публичност се счита за уведомена сестрата и оттам - имате сигурно ново начало на владение - тоест още 5 години и сте собственик.

А може и друго да стане - сестра Ви да не отреагира правилно на нотариалният акт за владение и да си минете метър. Тоест дори и да имате спор със сестра Ви, то ще разчитате на шанса и ще спечелите.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот ani_ruseva » 20 Фев 2010, 17:15

За да си извадя нотариален акт за владение по давност към адвокат или към нотариус трябва да се обърна???

Аз съм и прехвърлила задната чст от имота, а тя сега иска да строи в предната част (лкицето ). и затова и не иска да и наплащам . каза че се е консултирала с адвокати и щяла да иска да даде имота на търг. Имат ли право да дадат имота на търг при положение че аз съм съгласна да и наплатя неиният дял????
ani_ruseva
Нов потребител

Мнениеот ani_ruseva » 21 Фев 2010, 12:36

На базата тази спогодба тя сега си е извадила нотариален акт.
До колкото разбрах трябва да се обърна към нотариус който да изгодви нотариален акт за владение по давност - Бихте ли ме насочили към някой нотариус, (става въпрос за Ванра) И този нотариален акт за владение по давност каква тежест има, че вчера ми казаха че имал само административна тежест и не важел пред съда ?
ani_ruseva
Нов потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2010, 12:43

ani_ruseva написа:На базата тази спогодба тя сега си е извадила нотариален акт.
До колкото разбрах трябва да се обърна към нотариус който да изгодви нотариален акт за владение по давност - Бихте ли ме насочили към някой нотариус, (става въпрос за Ванра) И този нотариален акт за владение по давност каква тежест има, че вчера ми казаха че имал само административна тежест и не важел пред съда ?

Насоката която ще Ви дам, е да си ангажирате моменталически АДВОКАТ! :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ani_ruseva » 21 Фев 2010, 12:48

Ходех при двама трима адвоката и всичките ми казват да изчакам аз сега, докато тя не заведе дело!!!
ani_ruseva
Нов потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2010, 13:12

ani_ruseva написа:Ходех при двама трима адвоката и всичките ми казват да изчакам аз сега, докато тя не заведе дело!!!

Колегата ivan_lawyer3 е дал най-точния отговор. Никакво чакане!
Направете това, а после може да си чакате:
ivan_lawyer3 написа:Но на първо време си извадете нотариален акт за владение по давност. Той поне се вписва в регистъра на имотите и поради официалната публичност се счита за уведомена сестрата и оттам - имате сигурно ново начало на владение - тоест още 5 години и сте собственик.
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба