начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Връщане на собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на собственост

Мнениеот ani_ruseva » 20 Фев 2010, 16:55

Здравейте!!!
Преди 20год направих спогодба за поделяне на собствения ми имот със сетра ми (с цел включване в строеж)., и нямам обратно писмо за разваляне на спогодбата. Но така и не ни събориха и не се е построявало нищо. През всичките тези години само аз съм живяла и съм се грижела за имота. По какъв начин мога да си върна имота. т.к. сетра ми на добра воля не желае да ми го върне и даже не желае да и наплатя частта която има по документи? Имали и вариант при които да разваля спогодбата??
ani_ruseva
Нов потребител

Re: Връщане на собственост

Мнениеот ivan_lawyer3 » 20 Фев 2010, 17:03

Няма такава гаранция, че ще си върнете имота. На първо място, би трабвало да минат 10 години при пълното бездействие и нехайство на сестра Ви към имота, но не само това - трябва да е оформено съзнателно като поведение от Ваша страна, че ще завладеете имота. От една страна, сестра Ви трябва да е уведомена за промяната в обстановката - че е изключена от имота, от друга страна да е изтекъл срокът.

Но на първо време си извадете нотариален акт за владение по давност. Той поне се вписва в регистъра на имотите и поради официалната публичност се счита за уведомена сестрата и оттам - имате сигурно ново начало на владение - тоест още 5 години и сте собственик.

А може и друго да стане - сестра Ви да не отреагира правилно на нотариалният акт за владение и да си минете метър. Тоест дори и да имате спор със сестра Ви, то ще разчитате на шанса и ще спечелите.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот ani_ruseva » 20 Фев 2010, 17:15

За да си извадя нотариален акт за владение по давност към адвокат или към нотариус трябва да се обърна???

Аз съм и прехвърлила задната чст от имота, а тя сега иска да строи в предната част (лкицето ). и затова и не иска да и наплащам . каза че се е консултирала с адвокати и щяла да иска да даде имота на търг. Имат ли право да дадат имота на търг при положение че аз съм съгласна да и наплатя неиният дял????
ani_ruseva
Нов потребител

Мнениеот ani_ruseva » 21 Фев 2010, 12:36

На базата тази спогодба тя сега си е извадила нотариален акт.
До колкото разбрах трябва да се обърна към нотариус който да изгодви нотариален акт за владение по давност - Бихте ли ме насочили към някой нотариус, (става въпрос за Ванра) И този нотариален акт за владение по давност каква тежест има, че вчера ми казаха че имал само административна тежест и не важел пред съда ?
ani_ruseva
Нов потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2010, 12:43

ani_ruseva написа:На базата тази спогодба тя сега си е извадила нотариален акт.
До колкото разбрах трябва да се обърна към нотариус който да изгодви нотариален акт за владение по давност - Бихте ли ме насочили към някой нотариус, (става въпрос за Ванра) И този нотариален акт за владение по давност каква тежест има, че вчера ми казаха че имал само административна тежест и не важел пред съда ?

Насоката която ще Ви дам, е да си ангажирате моменталически АДВОКАТ! :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ani_ruseva » 21 Фев 2010, 12:48

Ходех при двама трима адвоката и всичките ми казват да изчакам аз сега, докато тя не заведе дело!!!
ani_ruseva
Нов потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2010, 13:12

ani_ruseva написа:Ходех при двама трима адвоката и всичките ми казват да изчакам аз сега, докато тя не заведе дело!!!

Колегата ivan_lawyer3 е дал най-точния отговор. Никакво чакане!
Направете това, а после може да си чакате:
ivan_lawyer3 написа:Но на първо време си извадете нотариален акт за владение по давност. Той поне се вписва в регистъра на имотите и поради официалната публичност се счита за уведомена сестрата и оттам - имате сигурно ново начало на владение - тоест още 5 години и сте собственик.
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба