- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разделяне на имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Разделяне на имот
Здравейте ,
Ще започна така аз и брат ми сме собственици на дворно място с къща в гр. Бургас .Майка ми живее там сама има си жената пиленца патенца гледа си ги . Брат ми живее в апартамент не много далеч от къщата ,а аз живея в друга област .От преди 2-3 години решихме аз и брат ми да строиме къща (сегашната е пред срутване -тече ,разпада се ,но майка ми си живее там затова и искахме да я съборим и да построим нова на нейно място).Тъй като за да се строим се изискват подписи от съседите започнахме да ги събираме ,но нещеш ли един от тях не желае да подпише ,от доста време имам проблеми с това. Брат ми пътува аз съма не мога да оправям всичко при положение , че той се сърди като малко дете и постоянно сме в спорове (наистина за глупости спорим), а снахата също се мръщи . Всички бяхме съгласни да водим дело срещу съседа ,но не мога да търпя глупостите на брат ми (които нямат край) ,затова решавам да разделим имота аз да имам своя част той негова си .Площа на парцела е около (544кв.м)
Питам ви моля ви да ми отговорите как по -най бързият начин да разделя мястото , разбирам че това все пак е форум и никой не е длъжен да ми отговаря бързо или мигновенно ,но моля ви дайте ми съвет и ме насочете какво да правя къде да отида за да разделя мястото.
Благодаря много предварително.
Ще започна така аз и брат ми сме собственици на дворно място с къща в гр. Бургас .Майка ми живее там сама има си жената пиленца патенца гледа си ги . Брат ми живее в апартамент не много далеч от къщата ,а аз живея в друга област .От преди 2-3 години решихме аз и брат ми да строиме къща (сегашната е пред срутване -тече ,разпада се ,но майка ми си живее там затова и искахме да я съборим и да построим нова на нейно място).Тъй като за да се строим се изискват подписи от съседите започнахме да ги събираме ,но нещеш ли един от тях не желае да подпише ,от доста време имам проблеми с това. Брат ми пътува аз съма не мога да оправям всичко при положение , че той се сърди като малко дете и постоянно сме в спорове (наистина за глупости спорим), а снахата също се мръщи . Всички бяхме съгласни да водим дело срещу съседа ,но не мога да търпя глупостите на брат ми (които нямат край) ,затова решавам да разделим имота аз да имам своя част той негова си .Площа на парцела е около (544кв.м)
Питам ви моля ви да ми отговорите как по -най бързият начин да разделя мястото , разбирам че това все пак е форум и никой не е длъжен да ми отговаря бързо или мигновенно ,но моля ви дайте ми съвет и ме насочете какво да правя къде да отида за да разделя мястото.
Благодаря много предварително.
- milen4eto63
- Нов потребител
Re: Разделяне на имот
Доброволна,съдебна делба в зависимост от всички факти и обстоятелства по случая, и задължително подготвяне на документите от адвокат.
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря за отговора .
А ако той не желае да го разделим , не съм обсъждала с него това мое решение ,а имам основания да смятам ,че ще откаже.
И всъщност има ли значение как ще се раздели имота ?
А ако той не желае да го разделим , не съм обсъждала с него това мое решение ,а имам основания да смятам ,че ще откаже.
И всъщност има ли значение как ще се раздели имота ?
- milen4eto63
- Нов потребител
Ако няма съгласие ,остава само съдебният ред, а относно начина, по който да го разделите, зависи какво точно искате Вие.
- nk7702n
- Старши потребител
Това да не е буца сирене, че да се дели наполовина. Първата сигнална лампичка светна, когато стана ясно, че
Аз залагам, че имотът е неделим.
Площа на парцела е около (544кв.м)
-
Melly - Старши потребител
Имота е неделим. За самостоятелен парцел са нужни минимум 300 кв.м , а Вие нямате по толкова.
- kirile
- Потребител
А можете ли да ми предложите изход от ситуацията , той няма да тръгне да строи , къщата ще се срути , а майка ми ще остане без покрив . Някакво решение да ми предложите ?
- milen4eto63
- Нов потребител
milen4eto63 написа:А можете ли да ми предложите изход от ситуацията , той няма да тръгне да строи , къщата ще се срути , а майка ми ще остане без покрив . Някакво решение да ми предложите ?
Чл. 183 ЗУТ
Чл. 183. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) В съсобствен урегулиран поземлен имот може да се извърши нов строеж, надстрояване или пристрояване от един или повече съсобственици въз основа на договор в нотариална форма с останалите собственици.
- sunnyset
- Потребител
А бихте ли ме насочили към подходящ адвокат във Бургас . Ясно е ,че сама няма да мога да се справя най-добре е да има човек който да ме насочва .
Благодаря за помощта.
Благодаря за помощта.
- milen4eto63
- Нов потребител
by Melly » 12 Aug 2011 05:11 pm
Това да не е буца сирене, че да се дели наполовина. Първата сигнална лампичка светна, когато стана ясно, че
Площа на парцела е около (544кв.м)
Зависи и от характера и начина на застрояването или предназначението на имота предвидени по действащия ПУП
-1
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Нека Ви разкажа какво става сега в края на лятото решихме че ще се съдим със съседите кажете има ли тук хора в подобно положение или такива които са минали по този път кажете споделете кък преминахте през офанзивата . ?
(предварително се извинявам ако това не е темата в която трябва да пиша ,но не съм съвсем сигурна къде да поствам затова го правя тук)
(предварително се извинявам ако това не е темата в която трябва да пиша ,но не съм съвсем сигурна къде да поствам затова го правя тук)
- milen4eto63
- Нов потребител
milen4eto63 написа:Нека Ви разкажа какво става сега в края на лятото решихме че ще се съдим със съседите кажете има ли тук хора в подобно положение или такива които са минали по този път кажете споделете кък преминахте през офанзивата . ?
Свършиха ли адвокатите в Бургас?
Ако да, насочете се към следващ район.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Не в никакъв случей не са имаме си вече . Просто търсим още допълнителна информация и предположих че можете да ми дадете такава .
- milen4eto63
- Нов потребител
А може ли да обясните по-подробно за какво точно ще се съдите със съседите?
- via_victoria
- Потребител
Ще се съдим поради факта ,че желаем да строим ,но те не ни подписват разрешение с което да започнем.
- milen4eto63
- Нов потребител
milen4eto63 батко. Не мож' съди съседите. Има друг ред за да се оправиш,ама или адвоката ти не е в час или въобще нямаш такъв.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Това, че Вие искате да строите "нещо си", с което съседите не са съгласни и не желаят да подпишат, е ясно още от началото! Ако ще търсите обаче по-конкретен съвет, трябва да представите и по-конкретна информация, а именно:
1. Защо се налага съседите да дават предварително съгласие?
2. Какво точно искате да построите (нова къща или пристройка, на границата със съседите или на изискуемите отстояния от тях навътре в имота Ви, за старата къща също - на границата със съседите ли е или на дадено отстояние навътре в имота Ви от тях)?
3. Съседите само съседи ли са или и съсобственици в един УПИ с Вас?
1. Защо се налага съседите да дават предварително съгласие?
2. Какво точно искате да построите (нова къща или пристройка, на границата със съседите или на изискуемите отстояния от тях навътре в имота Ви, за старата къща също - на границата със съседите ли е или на дадено отстояние навътре в имота Ви от тях)?
3. Съседите само съседи ли са или и съсобственици в един УПИ с Вас?
- via_victoria
- Потребител
здравейте може ли да ми обясните,може ли да се отнеме част.
примерно на брат ми който не се грижи за имота на който уж е наследник /1/6/ час от жилището,как може да се лиши от него или да му се отнеме,нее плащал данъка близо 9 години...
много ще съм ви благодарна ако ми отговорите
примерно на брат ми който не се грижи за имота на който уж е наследник /1/6/ час от жилището,как може да се лиши от него или да му се отнеме,нее плащал данъка близо 9 години...
много ще съм ви благодарна ако ми отговорите
- djordjiq
- Нов потребител
Трябва да го притиснете, с оглед да го мотивирате към пазарна продажба, давността е уместна.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
демек,малко не съм много наясно с тия неща ако може по така да обясните.много ще съм ви благодарна
- djordjiq
- Нов потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|