- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съдийско възнаграждение
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Ми то хубаво ама не разбрах рушветите в коя графа са? Или как беше -няма доказателства, всяко стадо си има мърша и т.н.
- ytrewq
- Потребител
Re: съдийско възнаграждение
Много интересен разговор! Колко прост въпрос, някои са му отговорили директно и просто, но някои... малеееее! То призвания, то срамежливост...
Не бива да се срамувате от заплатите си, съдии! Трябва да се срамувате от колегите си, които вземат рушвети! Такива няма, разбира се - но ако се появят
Прочее, доколкото познавам закона - данъците на съдебните магистрати се плащат отделно от заплатата им от данъколатците, така че това което получават е цялата сума, срещу която се подписват.
Който знае по-точно да ме поправи.
Не бива да се срамувате от заплатите си, съдии! Трябва да се срамувате от колегите си, които вземат рушвети! Такива няма, разбира се - но ако се появят
Прочее, доколкото познавам закона - данъците на съдебните магистрати се плащат отделно от заплатата им от данъколатците, така че това което получават е цялата сума, срещу която се подписват.
Който знае по-точно да ме поправи.
- plamen_penev
- Активен потребител
Прочети пак закона, дето го познаваш. Обещаваш ли?
Чул си нещо, но не е баш това.
Осигурителните вноски на магистратите, както и на държавните съдебни изпълнители, съдиите по вписванията и на всички държавни служители се поемат от бюджета. За подоходните данъци още не е изобретено да са за сметка на друг.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Така е portokal , прав си. Вероятно съм останал с това очевидно грешно впечатление, от времето, когато попълвах ежемесечните си платежни към бюджета, а там основните тежести са осигурителните... Данък общ доход беше едно нищо... Няма как да го знаеш...
Ти си прав portokal , аз съм крив. И съдиите плащане някави данъци! Да!
Ти си прав portokal , аз съм крив. И съдиите плащане някави данъци! Да!
- plamen_penev
- Активен потребител
Плащаме не "някакви" данъци, а такива, каквито са предвидени в закона. Само нещо за сведение: при действието на отменения ЗОДФЛ, моят ДОД стигаше до 350 лева месечно. Не е много, но не е и "някакъв" данък.
- system
- Активен потребител
Няма спор, system. Нали се поправих... Просто съм се пообъркал, сега няма да ме преследваш за това до дупка де! Извиних се на portokal-а... Подлъгал съм се от спомените си за времето, когато имах приходи от около 500 лв. и плащах около 250 лв месечно данъци на държавата...
- plamen_penev
- Активен потребител
На фона на общия стандарт съдийските заплати са си съвсем добри и нормални.Повече от това да искат ще бъде леко нагло предвид цялостната ни съдебна система, а че влязоха какви ли не...да не коментираме
- nemirim
- Младши потребител
Вярно е, че влязоха всякакви, но това е проблем на законодателни решения.Сега ще влезе и останалите от следствието, които преди решиха, че не им се работи и не дойдоха в съд и прокуратура /не казвам, че всички са такива, но поне тези, които познавам са върха на сладоледа/.Дори една следователка стана съдия, след което се върна в следствието с мотива, че имало много работа и не могла да се справи с нея/което сигурно е единственият случай в България/.
- 1968
- Потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|