начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

съдийско възнаграждение

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот ytrewq » 13 Сеп 2008, 17:18

Ми то хубаво ама не разбрах рушветите в коя графа са? Или как беше -няма доказателства, всяко стадо си има мърша и т.н.
ytrewq
Потребител

Re: съдийско възнаграждение

Мнениеот plamen_penev » 15 Дек 2008, 13:51

Много интересен разговор! Колко прост въпрос, някои са му отговорили директно и просто, но някои... малеееее! То призвания, то срамежливост...
Не бива да се срамувате от заплатите си, съдии! Трябва да се срамувате от колегите си, които вземат рушвети! Такива няма, разбира се - но ако се появят :)
Прочее, доколкото познавам закона - данъците на съдебните магистрати се плащат отделно от заплатата им от данъколатците, така че това което получават е цялата сума, срещу която се подписват.
Който знае по-точно да ме поправи.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот portokal » 15 Дек 2008, 13:56

Прочее, доколкото познавам закона - данъците на съдебните магистрати се плащат отделно от заплатата им от данъколатците, така че това което получават е цялата сума, срещу която се подписват.

Прочети пак закона, дето го познаваш. ;-) Обещаваш ли?
Чул си нещо, но не е баш това.
Осигурителните вноски на магистратите, както и на държавните съдебни изпълнители, съдиите по вписванията и на всички държавни служители се поемат от бюджета. За подоходните данъци още не е изобретено да са за сметка на друг.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 17 Дек 2008, 11:19

Така е portokal , прав си. Вероятно съм останал с това очевидно грешно впечатление, от времето, когато попълвах ежемесечните си платежни към бюджета, а там основните тежести са осигурителните... Данък общ доход беше едно нищо... Няма как да го знаеш...
Ти си прав portokal , аз съм крив. И съдиите плащане някави данъци! Да!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот system » 17 Дек 2008, 11:58

Плащаме не "някакви" данъци, а такива, каквито са предвидени в закона. Само нещо за сведение: при действието на отменения ЗОДФЛ, моят ДОД стигаше до 350 лева месечно. Не е много, но не е и "някакъв" данък.
system
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 17 Дек 2008, 13:54

Няма спор, system. Нали се поправих... Просто съм се пообъркал, сега няма да ме преследваш за това до дупка де! Извиних се на portokal-а... Подлъгал съм се от спомените си за времето, когато имах приходи от около 500 лв. и плащах около 250 лв месечно данъци на държавата...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот nemirim » 19 Дек 2008, 18:09

На фона на общия стандарт съдийските заплати са си съвсем добри и нормални.Повече от това да искат ще бъде леко нагло предвид цялостната ни съдебна система, а че влязоха какви ли не...да не коментираме
nemirim
Младши потребител

Мнениеот 1968 » 20 Дек 2008, 12:08

Вярно е, че влязоха всякакви, но това е проблем на законодателни решения.Сега ще влезе и останалите от следствието, които преди решиха, че не им се работи и не дойдоха в съд и прокуратура /не казвам, че всички са такива, но поне тези, които познавам са върха на сладоледа/.Дори една следователка стана съдия, след което се върна в следствието с мотива, че имало много работа и не могла да се справи с нея/което сигурно е единственият случай в България/.
1968
Потребител

Предишна

Назад към Съдебна власт