начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

необходим ми е съвет относно чл.58 ал.3 от Зак за народното

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

необходим ми е съвет относно чл.58 ал.3 от Зак за народното

Мнениеот ian666 » 17 Юли 2003, 18:25

моля ви за помощ относно чл.58 ал.3 от ЗНЗ в частта му за "...както и в търговски обекти, отстоящи до 200 м от тях." Баща ми има магазин за хранителни стоки, който се намира на около 150м от детска градина и от няколко години заради тези 200м не можем да получим лиценз за продажбата на тютюневи изделия..
преди се понасяши до нас имаше до миналата година само още един магазин които е над тези 200м и той има лиценз но на скоро отвориха още един близо до него, в които също се продават цигари. всеки клиент /поне пушачите/ избират да пазаруват от магазин в които могат да си намерят и необходимият ми продукт - цигари. постепенно клиентелата ни отива към тях.

Искам да ви помоля ако някои знае начин за заобикаляне на това условие или ако се е занимавал с подобен случай нека ми напиши...

предварително ви благодаря.
ian666
Младши потребител

Re: необходим ми е съвет относно чл.58 ал.3 от Зак за народн

Мнениеот r_r » 06 Авг 2003, 19:54

Има решение, в което се споменама че при колебание от 10-15 метра от отградата / ако е училище/ може да бъдадено разрешение но за повече...
r_r

Назад към Търговско право