начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Фирмено отделение

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Фирмено отделение

Мнениеот sara » 26 Юни 2003, 15:49

Няма да повярвате, но днес проверих за резултат след пуснатата от мен молба, да се издаде решение по реда на ГПК, пък било то и отказ, и знаете ли какво се мъдреше в долния ъгъл на молбата ми? - "виж предходната резолюция" и точка. Започнах да си мисля, че с въпросния съдия си водим интересна кореспонденция, която прераства в игра на котка и мишка. Но както и да е, то се видя, че отказ няма да получа, а ще се пробвам с частна жалба. Но на какво основание да я пусна и коя резолюция всъщност обжалвам, защото те са няколко и как ще се прецени, че жалбата е пусната в срок, като никъде не съм се подписала, че съм уведомена за последната резолюция? А за предходната съм уведомена отдавна, защото въз основа на нея писах молба да се реши все пак делото.
sara
Младши потребител

Мнениеот АК » 30 Юни 2003, 15:28

Колега, бихте ли споделили в кой съд се вихри тази правна одисея, и евентуално ако е съда, за който всички си мислим - с кой от съставите кореспондирате по този интересен начин?
АК

именно

Мнениеот svilen » 30 Юни 2003, 16:59

Именно с този подход (на Шоколина) успях да обжалвам веднъж. Без жалби за бавност, без искания за изричен отказ - няма смисъл. Пускаш си частна жалба срещу резолюцията, препятстваща хода на делото, и ти е мирна главата.
svilen
Младши потребител

Re: Скъпа Сара

Мнениеот niki_adv » 01 Юли 2003, 11:06

Дарлинг, Сара! Като гледам кога си отворила темата във форума все си мисля че щеше да е по лесно и ходенията ти по мъките да са по-малко, ако беше пуснала заявление за промяна на седалището и адреса на управление на дружеството в съдебния район на друг съд, там да си направиш исканите промени и после да върнеш седалището. Ако не друго поне си мисля че до сега процедурата щеше да е приключила, макар и с малко повече средства, но нали не ги даваш от джоба си...
А и си мисля че това е начин да натриеш носа на този /-ази/ самозабравил /-а/ се съдия, като образно казано минеш зад него...
niki_adv
Младши потребител

Мнениеот sara » 02 Юли 2003, 10:19

Как кой - СГС, разбира се, 1-ви състав.
sara
Младши потребител

Мнениеот sara » 02 Юли 2003, 10:25

Ники, дорогой, не мисли че не съм се сетила за подобни номера със седалището! Само че клиента е сериозен и не иска "таквиз простотии" да прави, от друга страна - знаеш - след промяната в търг. регистър следва обиколка при другите - НОИ, Булстат, данъчни + такси, после пак - НОИ, Булстат, данъчни, а последните извършват и ревизия, когато се премества адрес на управление.
sara
Младши потребител

Мнениеот Стойчо Стойчев » 02 Юли 2003, 21:54

Мила Сара, преди доста време те посъветвах да пуснеш жалба за бавност до по-горния съд. Опитай това.
Стойчо Стойчев

Предишна

Назад към Търговско право