начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

grub stoej?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

grub stoej?

Мнениеот x3na » 22 Яну 2004, 17:27

imame sgrada koiato niama grub storej no ot admin .organi se opitvat da ni iskarat 4e imame savur6en grub stroej i ne iskat da ni isdadat produljenie na rasre6itelnoto za stroej .niakoi moje li da me naso4i kam kakuv organ da se oburna sa pomo6t
x3na

Re: grub stoej?

Мнениеот 333 » 22 Яну 2004, 17:40

Обърнете се към съответната за вашия район РДНСК
333

Мнениеот gega » 22 Яну 2004, 23:52

Та да им набие канчетата на тия от общината, защото само те по смисъла на чл. 181 ЗУТ могат да установяват дали сградата е в стадий груб строеж или не!
gega

Мнениеот x3na » 24 Яну 2004, 13:18

blagodaria vi za suveta
x3na

Мнениеот x3na » 24 Яну 2004, 13:23

problema mi e oba4e 4e edno ot lizata koito 4lenuvat v komisiata e priako sainteresovano ot tozi stoej i ako se okaje 4e niama grub stroej toi gubi pravata si .sega se opitvat s akt ot raionnoto kmetstvo da dokajat 4e ima grub stroej a az imam dokument ot rdnsk 4e niama kam kogo tribva da se oburna v tozi slu4ai?
x3na

Мнениеот яш » 24 Яну 2004, 21:38

Нищо не разбрах от твоя казус.Какъв ти е интереса от това,че не е завършен грубия строеж.Ако строежа е твоя собственост,ти също губиш правата по старото строително разрешение,както и пича в комисията.
Ако общината ти е направила отказ да заверят старото строително разрешение или да издадат ново такова, този отказ можеш да обжарваш пред РДНСК, а при последващо потвърждение и пред съда.При всички случаи,ако има някой другар, който е вътре в комисията/сигурно имаш предвид Експертния съвет към общината/ не се надявай да не минеш без обжалване пред РДНСК.
яш

Мнениеот x3na » 26 Яну 2004, 13:46

stroeja e stroen ot stroitelna piramida. istekli sa 5 godini ot pravoto na stroej i sled isti4aneto im e postroen pokriv za da se zapaziat pravata na kupuva4ite v sgradata koito sa platili mijavi pari i zaradi tiah ne e dostroeno.imam protokol ot rdnsk 4e niama grub stroej sudebno re6enie ot suda s koto e osuden stroitelia i sa otpadnali pravata na kupuva4ite,no edinia ot kupuva4ite e v tezi komisii i kato iskam produljenie na rasre6itelnoto za storej toi prinujdava komiziata da mi pi6e niakakuv protokol 4e sgradata mi ima grub stoej i mi davat ob6to rasre6itelno za vsi4ki zaedno s kupuva4ite a ne na mene i ostanalite sobstvenizi.tova e kazusa ,ako mojete molia daite mi suvet
x3na

Мнениеот яш » 27 Яну 2004, 15:55

Все още не ми е докрай ясно,каква е тази комисия,която ти дава това разрешение.Ако имаш предвид Експертния съвет към общината,то неговото решение не е крайно и то трябва да се потвърди от кмета на общината с издаване на строително разрешение,което е административен акт.Именно пред последния може да направиш възражението си,като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представиш и съдебното решение и писмото от РДНСК.Ако въпреки това кметът издаде строително разрешение,което не те удолевотворява,ще можеш да го обжалваш пред РДНСК в 14 дневен срок.Дано поне те да ти помогнат,като го отменят.При всички случаи те съветвам да се обърнеш към добър адвокат.Не се стискай -интересът ти е голям.Успех!
яш

Мнениеот x3na » 31 Яну 2004, 12:51

blagodaria ti savetite ti naistina sa zenni,za sega 6te opitam sama ako ne stane 6te tursia advokat
x3na

Назад към Строителство и регулация