начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Узаконяване на строеж?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Узаконяване на строеж?

Мнениеот koleva » 16 Яну 2004, 15:14

В тази връзка. Живея в стар блок на три етажа. Аз съм на последния и имам скосявания във всички помещения. С разрешение на съседите -нотариално заверено от входа и съседния блок, аз съм надстроила /изправила/ източната част от апартамента. Но нямам разрешение за това. От друга страна по виза се разрешават още два етажа надстрояване в квартала и в частност върху блока. Това според Вас търпим строеж ли е? И трябва ли да предприема по-сериозни мерки за узаконяване?
koleva
Нов потребител

Re: Узаконяване на строеж?

Мнениеот gega » 16 Яну 2004, 20:25

Търпим ще бъде само по смисъла на § 16 (1) ЗУТ, т. е. ако е извършен незаконния строеж до 1987 г. и е бил допустим по ЗТСУ или ЗУТ. Наистина трябва да Ви притеснява, че 25.01.2004 г. приближава!
gega

Мнениеот pokahontas » 20 Яну 2004, 16:52

§184 от ЗИД на ЗУТ - не остана време вече, срокът изтича!
Имате късмет, че съсобствениците са ви учредили суперфиция по чл.183 от ЗУТ, така че едва ли ще имате проблеми с узаконяването. Само за информация, най - ниската такса за разглеждане на молбата е 750 лв.
pokahontas
Младши потребител

Мнениеот gega » 20 Яну 2004, 23:44

Не послъгвай, бе пич! 750 лв.!!!???? От къде ти хрумна!:)))))))))))
gega

Мнениеот Umnica » 22 Яну 2004, 09:57

Никаква суперфиция не са й учредили.Нотариално завереното съгласие не е достатъчно по чл.183 от ЗУТ. Иска се и договор в нотариална форма.Не че това й пречи да го подпише щом има такива мили съседи, но първо ще трябва да узакони надстрояването или да се направи на мотика и в договора да й учредят надстрояване все едно че не е реализирано. Друг е въпроса ако съгласието е било дадено при действието на ЗТСУ, тогава май е достатъчно за учредяване на право на надстрояване.
Umnica
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация