начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ПОЛОЖИТЕЛНА АЛКОХОЛНА ПРОБА ДРЕГЕР, ОТРИЦАТЕЛНА КРЪВНА ПРОБА

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОЛОЖИТЕЛНА АЛКОХОЛНА ПРОБА ДРЕГЕР, ОТРИЦАТЕЛНА КРЪВНА ПРОБА

Мнениеот mimalive » 14 Мар 2017, 13:39

Здравейте,
На 09.03.2017 г. (около 02:00) отидох с колата на приятелката ми да я взема от нощен клуб/бар, поради празника 8ми март...
Преди да отида да я взема си лежах и си гледах телевизия... без да пия нищо.. Тръгнах, взех я и след около 300м от заведението ме спряха... Полицаят иска документите ми, дадох му ги и каза да изляза да отида да ми направят тест за алкохол. ОК, излязох от колата и отидох..Духнах на дрегера и ми отчете 0.73% алкохол.
Аз не можах да повярвам на този резултат ( защото знам, че не съм пил нищо ) и поисках кръвна проба ( знам че имам право ). След искането ми на кръвна пробва и 20 минутно писане ми взеха книжката, синия талон и талона на автомобила (на приятелката ми) .. дадоха ми бележка, която да представя до 45 минути в болницата, за да ми бъде взета кръв и да си заплатя пробата в размер на 85 лв. Стигнах на време до болницата, взеха ми кръв и казаха да изчакам 3 работни дни.. На 13.03.2017 г. отидох в КАТ СОФИЯ на гишето за получаване на резултати и там излезна, че на кръвната проба алкохола в кръвта ми е 0.00% !
Въпросът ми е :
Имам ли право в такъв случай да съдя КАТ ?
Доказателствата си ги имам... акт с 0.73% + Решение с кръвна проба 0.00%
Благодаря !
mimalive
Нов потребител

Re: ПОЛОЖИТЕЛНА АЛКОХОЛНА ПРОБА ДРЕГЕР, ОТРИЦАТЕЛНА КРЪВНА П

Мнениеот kolegat » 14 Мар 2017, 14:59

Активирайте си личните съобщения, за да се свържа с вас и да ви обясня какво можете да направите или ми изпратете телефона си.
kolegat
Потребител

Мнениеот kolegat » 14 Мар 2017, 23:57

Активирайте си личните, защото няма как да ви отговоря.
kolegat
Потребител

Мнениеот mimalive » 15 Мар 2017, 10:48

Готово, активирах ги :)
mimalive
Нов потребител

Мнениеот kolegat » 15 Мар 2017, 11:53

mimalive написа:Готово, активирах ги :)

Писах ви.
kolegat
Потребител

Мнениеот stefsto » 15 Май 2017, 09:51

Право да съдите имате по всяко време и спрямо всеки, в случая МВР. Искате да ви платят имуществените вреди - разходите за кръвна проба, пътуване с колата, както и неимуществени вреди стреса, унижението, отнемането на СУМПС и т.н. Най-добре е да се обърнете към адвокат.
Най-адекватната реакция на вашия случай е заявление до прокуратурата с искане да разследва служителите какво техническо средство са ползвали, дали е частно (има и такива случаи) или на КАТ, минало ли е на преглед, било ли е тарирано, има ли стикер и т.н. Прилагате всички документи.
stefsto
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 15 Май 2017, 11:02

АУАН имате, но НП имате ли и каква е съдбата му?

Не знам, какво си говорите на лични или телефон ( не искам да влизам в такива интимности), но докато не приключи административно наказателно производство, според мен, не трябва да е бърза със съдебните щения за "репариране на вредите".

п.п. оф, тя темата вехта, но някой я реанимирал...
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Административно право