начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Акт за минаване на червен светофар

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за минаване на червен светофар

Мнениеот sasho0o » 03 Яну 2017, 16:52

Здравейте,
накратко ще обясня случая в който ми написаха акт за преминаване на червен светофар.

Случката е в пиков час. Втора кола съм на крастовището. Светва зелено и навлизам в кръстовището. Тъй като е пиков час излизам от кръстовището вече на червено, но съм на 3 метра преди да излеза, съответно назад не мога да се върна. Полицая ме спира и ми казва, че съм минал на червено, а аз му казвам, че съм навлязал на зелено, но е пиков час и съм останал в кръстовището, а той ми отвръща "не не навлезе на червено!" и така ми написа акт за преминаване на червено.

Написах възражение, че съм преминал на зелен светофар.

Въпроса ми има ли смисъл да обжалвам НП и изобщо мога ли да докажа, че не съм навлязъл в кръстовището на червено?
Последна промяна sasho0o на 04 Яну 2017, 10:20, променена общо 1 път
sasho0o
Нов потребител

Re: Акт за минаване на червен светофар

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Яну 2017, 18:22

Има, можеш
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот chinchilla » 11 Яну 2017, 14:27

Задължително е да обжалваш акта пред КАТ. След това и НП пред съда. „От собствен опит казвам, че всяко от три обжалвания от моя страна срещу НП на КАТ ( две НП ) и едно лишаване за срок от 6 мес. - обжалвано в админ. съд , спечелих . Така и успях да си взема книжката 2014 година
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот sasho0o » 16 Яну 2017, 15:24

Здравейте,
След като ми излезе НП в 7 дневен срок пускам жалбата и карам с НП един месец от датата на връчване. Талона не ми го връщат докато не платя глобата. Тъй като разглеждането на жалбата в съда и излизането на решението няма да стане за един месец, имам ли право да управлявам МПС през това време и ако имам кое ще замества талона за периода след изтичане на единия месец до излизане на решението ?

НП не може да се презаверява или да му се удължи периода...
sasho0o
Нов потребител

Мнениеот kolegat » 16 Яну 2017, 17:08

sasho0o написа:
НП не може да се презаверява или да му се удължи периода...

Именно НП ти замества талона. След като го обжалваш, ще ти сложат печат върху НП, че се обжалва пред съда, и си караш спокойно до приключване на делото. НП не се пезаверява като АУАН.
kolegat
Потребител

Мнениеот sasho0o » 17 Яну 2017, 21:56

Аха благодаря за отговора !
sasho0o
Нов потребител

Назад към Административно право