начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

продажба на имот, единият наследник е в чужбина?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продажба на имот, единият наследник е в чужбина?

Мнениеот elizabethg » 22 Апр 2016, 23:20

Здравейте,

Моля за мнение по следния казус: След смъртта на съпругата съпругът и двете им дъщери остават наследници на имот - къща с дворно място. Трето лице желае да закупи имота им, но едната от дъщерите е в чужбина и възпрепятства прехвърлянето му. За жалост не е оставила и пълномощник в България.

Ще съм благодарна, ако някой вземе отношение по темата и би могъл да отговори на въпроса ми как ще се осъществи покупко-продажбата в така описания казус.
elizabethg
Нов потребител

Re: продажба на имот, единият наследник е в чужбина?

Мнениеот Melly » 22 Апр 2016, 23:51

elizabethg написа:Здравейте,

Моля за мнение по следния казус: След смъртта на съпругата съпругът и двете им дъщери остават наследници на имот - къща с дворно място. Трето лице желае да закупи имота им, но едната от дъщерите е в чужбина и възпрепятства прехвърлянето му. За жалост не е оставила и пълномощник в България.

Ще съм благодарна, ако някой вземе отношение по темата и би могъл да отговори на въпроса ми как ще се осъществи покупко-продажбата в така описания казус.

Ако "възпрепятстването" се изразява в категоричен отказ да продаде своите наследствени части, то тогава,
Правилният начин на действие е съдебна делба. Всякакви други схеми да бъде заобиколен този съсобственик в продажбата с третото лице биха усложнили отношенията и биха създали правна несигурност.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот elizabethg » 23 Апр 2016, 13:13

Melly написа:
elizabethg написа:Здравейте,

Ако "възпрепятстването" се изразява в категоричен отказ да продаде своите наследствени части, то тогава,
Правилният начин на действие е съдебна делба. Всякакви други схеми да бъде заобиколен този съсобственик в продажбата с третото лице биха усложнили отношенията и биха създали правна несигурност.

Благодаря за отговора Ви. Съсобственикът в чужбина е съгласен имотът да се продаде. Но как може да се получи неговото съгласие от чужбина?
elizabethg
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Апр 2016, 13:28

Адвокат или нотариус... не, по-добре адвокат подготвя от тук едно КОРЕКТНО пълномощно ( коректно с оглед задължителната практика на ВКС- вече изписвам И продажна цена, И купувач, че да не влизат хората отпосле в приключения), което изпращате на адресата ( по ел. поща или на хартия, според зависи обстоятелствата), там където се намира.
С този лист хартия съсобственикът отива в консулската служба на Република България ( все ще има такава, ако няма редът е друг), където съответното длъжностно лице удостоверява едновременно подпис и съдържание ( струва доста пари за нашия стандарт тук) и ви го връща. От там насетне с колегата пристъпвате към продажбата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 23 Апр 2016, 13:55

elizabethg написа:.... Съсобственикът в чужбина е съгласен имотът да се продаде. Но как може да се получи неговото съгласие от чужбина?

Това ли било - хахахаааа....
Имам чувството, че отглеждаме "сукалчета" с развит инстинкт само за "преглъщане".
Пореден пример за това е юзърът elizabethg. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба