начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Корекция на сгрешени данни при рег. на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Корекция на сгрешени данни при рег. на ЕООД

Мнениеот lyubo_701 » 14 Апр 2016, 11:24

Здравейте! :D

Имам следния проблем и се надявам на съвет от Ваша страна :

Регистрирано е ЕООД, но при подаването онлайн на заявлението в полетата за адрес освен ул."Бреза"№11 са вписани нули на бл., ет., вх. и излиза доста дразнещо. Във всички други документи нещата са точни, но тази грешка при регистрацията е вписана по партидата и сега адресът излиза ул."Бреза"№11 бл.0, ет.0, вх.0 .
Питането ми е - това проблем ли е за някой - НАП, НОИ и т.н.? Има ли вариант да се коригира без нова такса за вписване - 55 лева?
Благодаря предварително!

Поздрави
lyubo_701
Нов потребител

Re: Корекция на сгрешени данни при рег. на ЕООД

Мнениеот bludniq_sin » 14 Апр 2016, 13:48

Вие няма да "вписвате" за 55 лв. Ако не бъркам - ще променяте обстоятелство за 15 лв. Може все пак да звъннете в ТРегистър и да питате дали има друг ред. Но да ме поправят ако нещо не съм разбрал..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот lyubo_701 » 14 Апр 2016, 15:00

Промяната на обстоятелства май е 21 лева, ако се направи онлайн.
Само че какви документи са нужни?
Заявление А4, вносна бележка за 21 лева, решение на едноличния собственик на капитала за промяна и устав (учредителен акт) предполагам ? Някакви декларации ? :roll:

Поздрави
lyubo_701
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Апр 2016, 18:14

Не, не е 21 лв., но това няма значение, защото Вие нямате обстоятелство, което да променяте, по-скоро има допусната грешка по смисъла на чл. 27 от ЗТР - несъответствие между данните, отразени в заявлението и данните в приложенията към него, като за целта може да подаде Искане за изправяне на грешки и непълноти https://public.brra.bg/Internal/Request ... onError.ra ДТ не се дължи.
До това положение се е стигнало най-вероятно, защото по едно време системата не приемаше заявления, ако полетата в адресната част оставаха празни - на мен ми се се е случвало и съм слагала точка :oops:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот lyubo_701 » 15 Апр 2016, 09:04

lexy21 написа:Не, не е 21 лв., но това няма значение, защото Вие нямате обстоятелство, което да променяте, по-скоро има допусната грешка по смисъла на чл. 27 от ЗТР - несъответствие между данните, отразени в заявлението и данните в приложенията към него, като за целта може да подаде Искане за изправяне на грешки и непълноти https://public.brra.bg/Internal/Request ... onError.ra ДТ не се дължи.
До това положение се е стигнало най-вероятно, защото по едно време системата не приемаше заявления, ако полетата в адресната част оставаха празни - на мен ми се се е случвало и съм слагала точка :oops:

Ясно, благодаря! Питах в ТР и от там ми обясниха, че "Искане за изправяне на грешки и непълноти" се пуска само в случаи, когато грешката е допусната от служителите на ТР ... :shock: :shock: :shock:
Хънкаха, мънкаха, питаха се ... трагедия пълна. Казаха ми - решение за промяна на обстоятелства + около 30 лева такса. :roll: Като чета Закон за ТР май си трябва ново вписване ...

Грешки и непълноти

Чл. 27. Грешки и непълноти, допуснати при вписване на обстоятелства, заличаване на вписвания или обявяване на актове, включително при несъответствие между данните, отразени в заявлението, и данните в приложенията към него, се отстраняват чрез ново вписване, съответно обявяване. Отговорност при грешки и непълноти

Чл. 28. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Агенцията отговаря за вредите, причинени от допуснати грешки и непълноти при пренасянето на информацията от заявлението или актовете по чл. 14 в търговския регистър. Такива грешки и непълноти се отстраняват служебно.
lyubo_701
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 15 Апр 2016, 09:30

Няма проблем след като има пълен адрес, улица с номер. Ако толкова искаш да го оправиш внасяш искане за промяна на обстоятелства с 30 лв., но може пак да направят подобна грешка, напр. при търговец от район Възраждане, обикновено се пише "район Връбница".
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот lyubo_701 » 15 Апр 2016, 09:40

ivanov_p написа:Няма проблем след като има пълен адрес, улица с номер. Ако толкова искаш да го оправиш внасяш искане за промяна на обстоятелства с 30 лв., но може пак да направят подобна грешка, напр. при търговец от район Възраждане, обикновено се пише "район Връбница".

Щом няма проблем май няма да се занимавам ...

Позната е питала и са и казали да опита ИСКАНЕ ЗА ИЗПРАВЯНЕ НА ЯВНА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА , но зависело при кой ще попадне и кой ще го гледа.
Другията вариант бил заявление за промяна, което било 15 лева. Съвсем се обърках и май го зарязвам така ... :roll:
lyubo_701
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 15 Апр 2016, 14:24

Няма нищо объркващо. Заявлението за вписване на промяна в обстоятелствата от много време е 15 лв., ако се подава по електронен път и 30 лв., ако е на хартия - има тарифа, отворете я.
Няма какво обстоятелство да променяте, защото
lyubo_701 написа:...при подаването онлайн на заявлението в полетата за адрес освен ул."Бреза"№11 са вписани нули на бл., ет., вх. и излиза доста дразнещо. Във всички други документи нещата са точни...

Тук е налице просто
lyubo_701 написа:
Грешки и непълноти
Чл. 27. Грешки и непълноти, допуснати при вписване на обстоятелства, заличаване на вписвания или обявяване на актове, включително при несъответствие между данните, отразени в заявлението, и данните в приложенията към него, се отстраняват чрез ново вписване, съответно обявяване.

В крайна сметка по искането не се събира ДТ и не знам какво се чудите още.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот possitiv3 » 15 Апр 2016, 15:17

lyubo_701 написа:Промяната на обстоятелства май е 21 лева, ако се направи онлайн.
Само че какви документи са нужни?
Заявление А4, вносна бележка за 21 лева, решение на едноличния собственик на капитала за промяна и устав (учредителен акт) предполагам ? Някакви декларации ? :roll:

Поздрави

Кое те задължава като не знаеш да се обаждаш неподготвен за таксата ?!?!!?! 15 лв., ако се подава по ел.път и 30 - ако е на място в ТР. Тъй като гледам, че не си наясно с таксата ми е ясно, че си тъпо псевдосчетоводителче или превдоконсултантче.............
lyubo_701 написа:Здравейте! :D

Имам следния проблем и се надявам на съвет от Ваша страна :

Регистрирано е ЕООД, но при подаването онлайн на заявлението в полетата за адрес освен ул."Бреза"№11 са вписани нули на бл., ет., вх. и излиза доста дразнещо. Във всички други документи нещата са точни, но тази грешка при регистрацията е вписана по партидата и сега адресът излиза ул."Бреза"№11 бл.0, ет.0, вх.0 .
Питането ми е - това проблем ли е за някой - НАП, НОИ и т.н.? Има ли вариант да се коригира без нова такса за вписване - 55 лева?
Благодаря предварително!

Поздрави

Не ги слушай разбирачите, че с искане за изправяне на грешка ще стане ! Ти си заявил така адреса и така ти е нанесен. Сега ако ти пречи и дразни и искаш да е наред - заявление за промяна, таксата вече я уточних за всички по-горе, решение на ЕСК за промяна на адреса от .... на ..... и приемане на учредителен акт, актуалния учредителен акт и декларация по чл.13, ал.4 ЗТР. Естествено и заявление А4 трябва да се попълни коректно, ако няма да се подава по ел.път.
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Мнениеот lexy21 » 15 Апр 2016, 16:44

possitiv3 написа: ... решение на ЕСК за промяна на адреса от .... на ..... и приемане на учредителен акт, актуалния учредителен акт и декларация по чл.13, ал.4 ЗТР. Естествено и заявление А4 трябва да се попълни коректно, ако няма да се подава по ел.път.

И какво ще реши да промени ЕСК? От какво на какво - от това, което преди е решил, та на същото ли? Че ще си приеме и същия учредителен акт, ама актуален :lol: И какъв е този назидателен тон, който си позволявате да държите, съвсем не разбирам - освен, че разбирам, че сте на принципа чукча писатель, чукча не читатель, хайде малко по-скромно - освен, че се излагате, оставяте лош привкус на хората, които Ви четат с нагласата, че агресията не е плъзнала навсякъде около тях. Освен, разбира се, ако последното не Ви е цел.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот lyubo_701 » 15 Апр 2016, 17:12

Lexy21, благодарско. Ще пусна едно искане за изправяне на явна фактическа грешка без такси, пък ако мине - мине. :D

possitiv3 , тонът ти е доста просташки, по което съдя, че си расъл цял живот на село и сега чак са ти пуснали Интернето, та избиваш комплекси и демонстрираш липса на възпитание. Не съм нито тъпо псевдосчетоводителче, нито превдоконсултантче, ама ти май си професионална задна част. Сумите ги видях ТУК Дано отношението към клиентите не е същото. :roll: Бъди здрав, без лоши чувства.
lyubo_701
Нов потребител

Назад към Търговско право