Привет и честит трети март!
Въпросът ми, както се подразбира от заглавието на темата, е следният - каква е разликата между управител и собственик на фирма? По какви права, отговорности и задължения се различават. Тъй като не съм много наясно с нещата, опитах да потърся информация, но тъй като не намерих нищо реших да ви пиша.
Ще съм много благодарен, ако някой ми помогне.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разликата между управител и собственик на фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Разликата между управител и собственик на фирма
Привет и честито!
Отива се в справочника на лекс.бг, в секция закони най-отзад се намира епохалния труд с име "Търговски закон", чете се отначало наред докато се достигнат две картинки с надпис "Открийте десетте разлики между управител и собственик" и там вече всичко се изяснява като в полярна нощ...
Отива се в справочника на лекс.бг, в секция закони най-отзад се намира епохалния труд с име "Търговски закон", чете се отначало наред докато се достигнат две картинки с надпис "Открийте десетте разлики между управител и собственик" и там вече всичко се изяснява като в полярна нощ...
- thebeast
- Потребител
Собственикът има задълженията да назначи управител и да внесе капитала. Оттам нататък всичко се поема от управителя и той носи цялата отговорност за действията по управление (а ТД-то с капитала си - за извършените от негово име правни действия), ако не е доволен, собственикът може да го замени.
- commodoro
- Потребител
Пуснаха Кондьо, мен! https://www.youtube.com/watch?v=_hjXqkF-174
- miko_pk
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|