Здравейте, може ли някой да ми препоръча адвокат или да се "сапопрепоръча".
Става дума за връщане на уред, след становище от КЗП, че те не могат да вземат такова решение и ме насочват към съд. Фирмата не е от "големите" вериги от рода на Техномаркет, Зора и т.н ако това може да Ви притеснява.
Предпочитам да района на Сф, но също така са приемливи и консултации "on-line".
- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Препоръчайте адвокат
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Препоръчайте адвокат
Обяснете казуса ? За потребителски спор ли става въпрос, за облигационен или за търговски ?
- machinespirit
- Младши потребител
Здравейте, става дума за потребителски спор. Аз като потребител съм взел нещо което искам да върна. Фирмата отказва, обръщам се към КЗП, те казват, че са некомпетентни и ме насочват към съд който да реши в кого е правото.
- pantov
- Младши потребител
За жалост нямам представа към кой адвокат в София мога да Ви насоча. Познавам дружество, което извършва юридически консултации, но наистина нямам наблюдение върху процесуалните представители там. По принцип Ви трябва "цивилист". Юрист, който практикува облигационно и търговско, често е добре запознат и с потребителските казуси.
Писмена жалба ли пуснахте до КЗП ? Ако да може ли да цитирате мотивите на КЗП, защото поведението им е повече от подозрително.
Писмена жалба ли пуснахте до КЗП ? Ако да може ли да цитирате мотивите на КЗП, защото поведението им е повече от подозрително.
- machinespirit
- Младши потребител
pantov написа: Фирмата не е от "големите" вериги от рода на Техномаркет, Зора и т.н ако това може да Ви притеснява.
А реши, че това е притеснително. Те са най-сладките ответници, че после лесно се събира присъденото. Притеснителни са малките търговци, щото и да ги осъдиш няма какво да им вземеш.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Ами накратко, когато съм купил стоката от тях, изрично съм се съгласил с условията им. След това не съм спазил условията им и за това те / КЗП / не могат да вземат отношение по случая
При това възниквал друг вит "отношения" по който те не били компетентни.
Това е синтезирано без да променям смисъла на написаното от тях. Съкратих писаниците за да не си "подлея вода".
П.П. Част от условията им противоречат на членоВЕ от ЗЗП! Това от КЗП не е открито, явно не са го чели но аз го четох.... за съжаление няколко пъти
Все още приемам предложения за адвокат/консилтации.
При това възниквал друг вит "отношения" по който те не били компетентни.
Това е синтезирано без да променям смисъла на написаното от тях. Съкратих писаниците за да не си "подлея вода".
П.П. Част от условията им противоречат на членоВЕ от ЗЗП! Това от КЗП не е открито, явно не са го чели но аз го четох.... за съжаление няколко пъти
Все още приемам предложения за адвокат/консилтации.
- pantov
- Младши потребител
Ако целите разваляне на договор, който сте сключил ще Ви помогне най-вече облигационен специалист. Мога да ви насоча към такъв в Бургас, но уви не знам такива софийски адвокати.
- machinespirit
- Младши потребител
Благодаря все пак!
- pantov
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|