Здравейте , купих си жилище което е самостоятелен обект от сграда(къща близнак с обща стена сторена 67 година) и 1/2 ид.част от дворно място с площ 866 кв.метра.
Питането ми е дали може двора да се раздели на реални части ?
От техническия отдел към общината ми казаха ще за да се раздели двора трябва първо да се радели сградата на две отделни , а това нямало как да стане.
Съсобственика няма против да се раздели имота.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разделяне на съсобствен имот с къща-близнак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Разделяне на съсобствен имот с къща-близнак
Към въпроса вие сте приложил извадка от кадастралната карта. В случай че южно разположената от имота улица е такава и спрямо действащия ПУП- план за регулация то с 80% сигурност УПИ е реално поделяем на два УПИ, а общинарските специалисти които са Ви казали обратното нямат елементарно разбиране за нещата.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
ilio82 написа:От техническия отдел към общината ми казаха ще за да се раздели двора трябва първо да се радели сградата на две отделни , а това нямало как да стане.
Дългогодишната работа в един отдел в Община, пък бил той и техническия, нанася повече вреди на психиката на работещите, отколкото да развива у тях някакви положителни качества. Това между другото.
Няма как техниците от този отдел да знаят, дали сградата може да се раздели на два отделни обекта. По Вашите думи и по приложената извадка от кадастралната карта най- вероятно разделянето е напълно възможно. Жокер- оставете техниците и се допитайте до архитект, нямащ нищо общо с Общината.
- bgarch
- Потребител
Благодаря за отговорите.
Това че не може да се раздели къщата на две отделни сгради го каза и адвоката който подготви документите за покупко-продажбата .
Като обяснението беше , че от агенция по геодезия картография и кадастър са отговорили ,че няма как да ми дадат такава свобода и че утре мога да реша да съборя моята собственост и понеже стената по средата е една това не може.
http://dox.bg/files/dw?a=7143ca7d8f
http://dox.bg/files/dw?a=4fa70a13ed
има линк и за схема на обекта.
Ще направя консултация с архитект и адвокат.
Това че не може да се раздели къщата на две отделни сгради го каза и адвоката който подготви документите за покупко-продажбата .
Като обяснението беше , че от агенция по геодезия картография и кадастър са отговорили ,че няма как да ми дадат такава свобода и че утре мога да реша да съборя моята собственост и понеже стената по средата е една това не може.
http://dox.bg/files/dw?a=7143ca7d8f
http://dox.bg/files/dw?a=4fa70a13ed
има линк и за схема на обекта.
Ще направя консултация с архитект и адвокат.
- ilio82
- Нов потребител
На първо време следва да знаете че земята и сградата са два различни обекта за които могат или не могат да бъдат поделени. Делбата на двора, за който предвид приложената извадка от КК считам за осъществима, при условията които Ви посочих в предишният ми пост, няма нищо общо с делбата на сградата. Това става съгласно различни разпоредби в закона. За съжаление не мога да отворя приложената схема на сградата близнак, дори не знам как успях да отворя предишната (с КК).
-
Сградата е разделена и Вие сте купили отделен обект в нея. Няма никаква пречка да се раздели и УПИ независдимо какво са умували по въпроса от регионалното подразделение на АГКК
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|