Здравейте,
искам да попитам следното:
имам Договор за доброволна делба с нотариална заверка от разделяне на земеделски земи с брат ми.
ТРЯБВА ли след това да си извадя Нотариален акт, или няма нужда след като имам договор?
Благодаря ви предварително !
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нотариален акт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нотариален акт
Въпрос на желание и пари. По-добре е да пазите докуметите свързани с възникването на съсобствеността с брат Ви!
- n_ikito
- Активен потребител
Благодаря!
Това положение би ли ми създало някакви пречки по нататък, евентуално при продажба на зем.земи или ако реша да ги разделя между децата си?
Това положение би ли ми създало някакви пречки по нататък, евентуално при продажба на зем.земи или ако реша да ги разделя между децата си?
- ani0960
- Потребител
ani0960 написа:Това положение би ли ми създало някакви пречки по нататък, евентуално при продажба на зем.земи или ако реша да ги разделя между децата си?
Не, но
n_ikito написа:добре е да пазите докуметите свързани с възникването на съсобствеността с брат Ви!
- n_ikito
- Активен потребител
Разбира се, че ще го пазя!
Значи НА е - ако искам и ако имам пари?
Значи НА е - ако искам и ако имам пари?
- ani0960
- Потребител
Казано по друг начин, договорът за доброволна делба е титул за собственост и е излишно да се снабдявате с нотариален акт. Някои хора го правят, за да имат отделен документ за своите си имоти /например, придобили са идеална част чрез една сделка, после друга идеална част и т.н, после искат целия имот да е в един НА, вместо да се преглеждат купища документи/ или защото така им е било обяснено от нотариус/адвокат по чисто комерсиална причина
Няма да имате проблеми при следващи сделки с тези имоти, договорът Ви се ползва със същата сила, както нотариалния акт.
Няма да имате проблеми при следващи сделки с тези имоти, договорът Ви се ползва със същата сила, както нотариалния акт.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:Казано по друг начин, договорът за доброволна делба е титул за собственост ....... договорът Ви се ползва със същата сила, както нотариалния акт.
Не мога да се съглася....но извода е същия. Няма нужда от Констативка.
- n_ikito
- Активен потребител
bebitor написа:Казано по друг начин, договорът за доброволна делба е титул за собственост .......
n_ikito написа:...Не мога да се съглася......
Айде аз да пробвам да се изложа и да питам Що, а?..
- p_n_n
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|