начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Делба на земеделска земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на земеделска земя

Мнениеот npetrov72 » 04 Сеп 2014, 05:24

Здравейте!Ще ВИ помоля за правен съвет,а казусът е следния:пра дядо ми П М притежава земеделска земя,от брака си той има 2-ма синове ,дядо ми Н М и К М.Дядо ми има един син баща ми,а К М има 2синове и една дъщеря,П М,Н М,К М и баща ми са починали.Въпросът ми е как се делят тези земеделски земи на 2“дял на дядо ми и брат му и после на всеки от наследници те им или се делят на мен,сестра ми,майка ми 2братя и сестрата?Е диния от братята е решил още докато беше жив баща ми,че трябва да се дели на 4 отдал е земите в аренда,прибира паричките и нещо не му се дели.Благодаря предварително!
npetrov72
Нов потребител

Re: Делба на земеделска земя

Мнениеот sunrise » 04 Сеп 2014, 09:13

Баща Ви , ако е жив нищо не можете да делите. На кого е възстановена според решението?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот lukaychev » 04 Сеп 2014, 09:38

Притежавате 1/2.
lukaychev
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 04 Сеп 2014, 10:00

lukaychev написа:Притежавате 1/2.

Кой точно притежава 1/2:той лично или майка му, сестра му и той?
Той, както майка си и сестра си имат по 1/6 ид.ч
sunrise
Активен потребител

Мнениеот lukaychev » 04 Сеп 2014, 10:04

sunrise написа:
lukaychev написа:Притежавате 1/2.

Кой точно притежава 1/2:той лично или майка му, сестра му и той?
Той, както майка си и сестра си имат по 1/6 ид.ч

Правилно, не съм прочел внимателно, че питащият има сестра и жива майка. Благодаря за поправката.
lukaychev
Младши потребител

Мнениеот npetrov72 » 04 Сеп 2014, 22:45

sunrise написа:Баща Ви , ако е жив нищо не можете да делите. На кого е възстановена според решението?

Баща ми е починал,между майка ми и сестра ми спор няма,спорът е м-ду един от наследниците на брата на дядо ми,а брата на дядо ми има 3 деца и едно от децата му твърди ,че всичко се дели на 4 нещо не ми се вързва това.Благодаря за вниманието
npetrov72
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 04 Сеп 2014, 22:53

Имал е двама преки наследници и се дели на тях , тоест на две, а след това на тяхните деца , се дели само бащиния им дял, респективно Вие четиримата делите дела на дядо си, защото баща Ви е бил едно дете, предполагаме и че баба Ви е починала, иначе нещата са по друг начин.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 04 Сеп 2014, 23:36

sunrise написа:Имал е двама преки наследници и се дели на тях , тоест на две, а след това на тяхните деца , се дели само бащиния им дял..

абсолютно вярно, в останалата част не го разбирам ( "за четиримата" освен ако не касае читирите наследника на КМ)) и не мога да подкрепя.
Н.М има право на рента за 1/2 от общо възстановената земя :arrow: неговия пряк наследник е починал, ерго вие, майка ви и сестра ви имате право на тази 1/2.
К М има неговата 1/2 :arrow: след смъртта му неговите синове и дъщеря си делят 1/2 на КМ.

А, по-простичко ( ако се запази този кръг от наследници)- на този етап всички имате право на по 1/6 от цялата рента.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 05 Сеп 2014, 00:02

Грешка, делят на три:питащият, сестрата и майката
sunrise
Активен потребител

Мнениеот npetrov72 » 05 Сеп 2014, 06:17

bird_of_paradise написа:
sunrise написа:Имал е двама преки наследници и се дели на тях , тоест на две, а след това на тяхните деца , се дели само бащиния им дял..

абсолютно вярно, в останалата част не го разбирам ( "за четиримата" освен ако не касае читирите наследника на КМ)) и не мога да подкрепя.
Н.М има право на рента за 1/2 от общо възстановената земя :arrow: неговия пряк наследник е починал, ерго вие, майка ви и сестра ви имате право на тази 1/2.
К М има неговата 1/2 :arrow: след смъртта му неговите синове и дъщеря си делят 1/2 на КМ.

А, по-простичко ( ако се запази този кръг от наследници)- на този етап всички имате право на по 1/6 от цялата рента.

Благодаря за бързия отговор!
npetrov72
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 05 Сеп 2014, 14:25

npetrov72 написа:Благодаря за бързия отговор!

Ще споделя благодарността Ви с двамата колеги, писали в темата. :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба