- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба на земеделска земя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Делба на земеделска земя
Здравейте!Ще ВИ помоля за правен съвет,а казусът е следния:пра дядо ми П М притежава земеделска земя,от брака си той има 2-ма синове ,дядо ми Н М и К М.Дядо ми има един син баща ми,а К М има 2синове и една дъщеря,П М,Н М,К М и баща ми са починали.Въпросът ми е как се делят тези земеделски земи на 2“дял на дядо ми и брат му и после на всеки от наследници те им или се делят на мен,сестра ми,майка ми 2братя и сестрата?Е диния от братята е решил още докато беше жив баща ми,че трябва да се дели на 4 отдал е земите в аренда,прибира паричките и нещо не му се дели.Благодаря предварително!
- npetrov72
- Нов потребител
Re: Делба на земеделска земя
Баща Ви , ако е жив нищо не можете да делите. На кого е възстановена според решението?
- sunrise
- Активен потребител
Притежавате 1/2.
- lukaychev
- Младши потребител
lukaychev написа:Притежавате 1/2.
Кой точно притежава 1/2:той лично или майка му, сестра му и той?
Той, както майка си и сестра си имат по 1/6 ид.ч
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:lukaychev написа:Притежавате 1/2.
Кой точно притежава 1/2:той лично или майка му, сестра му и той?
Той, както майка си и сестра си имат по 1/6 ид.ч
Правилно, не съм прочел внимателно, че питащият има сестра и жива майка. Благодаря за поправката.
- lukaychev
- Младши потребител
sunrise написа:Баща Ви , ако е жив нищо не можете да делите. На кого е възстановена според решението?
Баща ми е починал,между майка ми и сестра ми спор няма,спорът е м-ду един от наследниците на брата на дядо ми,а брата на дядо ми има 3 деца и едно от децата му твърди ,че всичко се дели на 4 нещо не ми се вързва това.Благодаря за вниманието
- npetrov72
- Нов потребител
Имал е двама преки наследници и се дели на тях , тоест на две, а след това на тяхните деца , се дели само бащиния им дял, респективно Вие четиримата делите дела на дядо си, защото баща Ви е бил едно дете, предполагаме и че баба Ви е починала, иначе нещата са по друг начин.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Имал е двама преки наследници и се дели на тях , тоест на две, а след това на тяхните деца , се дели само бащиния им дял..
абсолютно вярно, в останалата част не го разбирам ( "за четиримата" освен ако не касае читирите наследника на КМ)) и не мога да подкрепя.
Н.М има право на рента за 1/2 от общо възстановената земя неговия пряк наследник е починал, ерго вие, майка ви и сестра ви имате право на тази 1/2.
К М има неговата 1/2 след смъртта му неговите синове и дъщеря си делят 1/2 на КМ.
А, по-простичко ( ако се запази този кръг от наследници)- на този етап всички имате право на по 1/6 от цялата рента.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Грешка, делят на три:питащият, сестрата и майката
- sunrise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:sunrise написа:Имал е двама преки наследници и се дели на тях , тоест на две, а след това на тяхните деца , се дели само бащиния им дял..
абсолютно вярно, в останалата част не го разбирам ( "за четиримата" освен ако не касае читирите наследника на КМ)) и не мога да подкрепя.
Н.М има право на рента за 1/2 от общо възстановената земя неговия пряк наследник е починал, ерго вие, майка ви и сестра ви имате право на тази 1/2.
К М има неговата 1/2 след смъртта му неговите синове и дъщеря си делят 1/2 на КМ.
А, по-простичко ( ако се запази този кръг от наследници)- на този етап всички имате право на по 1/6 от цялата рента.
Благодаря за бързия отговор!
- npetrov72
- Нов потребител
npetrov72 написа:Благодаря за бързия отговор!
Ще споделя благодарността Ви с двамата колеги, писали в темата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|