Изпратих тази молба с която ги моля да ми издадат Удостоверение за професионална квалификация за регулорана професия от МЗ.
Поради това, че дипломата за завършено образование ще бъде издадена в по-късен срок, считам че това не бива да бъде пречка за издаване на необходимото ми удостоверение, съгласно Директива 2005/36/ЕС. След изтичането на сроковете съгласно приложение VI на ДОГОВОР ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, всякакво ограничаване на свободното движение на труд са незаконни. Абсурдно би било такива ограничения да идват от органи на държавната власт на Република България по отношение на собствените й граждани, чрез неиздаване на документи, каквото устно становище, бе изказано от служител на МЗ по телефона. След като имам удостоверение и регистрация в БАПЗГ, издадено с наличните ми документи, без диплома (поради бавност на институциите), което ми дава право да работя в системата на здравеопазването в България, трябва да имам същото правото да работя и във всяка страна членка на Европейския Съюз. В противен случай, това би означавало дискриминативно териториално ограничаване на моите права от държавните органи на изпълнителната власт на Република България. Тъй като бавното издаване на дипломите не е по моя вина, считам че прилoжената академична справка удостоверява законно моята професионална квалификация и образование, тя е с апостил и е ОФИЦИАЛЕН УДОСТОВЕРЯВАЩ ДОКУМЕНТ Същата справка ми е призната от Английската асоциация на медицинските сестри. Очаквам да удовлетворите молбата ми.
Също приложих всички други необходими документи който изискват. В отговор те ми казаха че искат диплома според наредбата за издаване на удостоверения... Чета тази наредба и си мисля ,че
2. копие на диплома за придобита професионална квалификация и на съответните приложения към нея/академична справка, заверени от Министерството на образованието, младежта и науката; - / ИЛИ АКАДЕМИЧНА СПРАВКА. това е ИЛИ ... Някой може ли да ми помогне тъй като тък мога да орактикувам професията си но ме ограничават като не ми издават това удостоверение... Много ви благодря!!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Здравейте Моля за мнение и помощ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|