начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Могат ли промени в тарифа на банка да имам обратна сила

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли промени в тарифа на банка да имам обратна сила

Мнениеот dianakarcheva » 08 Авг 2014, 17:26

Здравейте,
Преди половин месец подадох искане до банка, на която съм клиент, за издаване на документ, който към момента на подаване на искането, според тарифата и, беше безплатен. Днес получих известие, че заявения документ е готов (нормално това, което поисках се издава за 10 мин. защото е проста справка), но когато отидох да си го взема ми заявиха, че са променили тарифата си и въпреки, че съм си подала искането преди новата да е влезнала в сила, трябва да заплатя такса според новата тарифа в размер на 120лв.
Това правилно ли е? Има ли някъде (в закон, разпоредба ..) регламентирано черно на бяло как трябва да се таксува в такива случай?
dianakarcheva
Младши потребител

Re: Могат ли промени в тарифа на банка да имам обратна сила

Мнениеот neutralen » 09 Авг 2014, 09:02

Таксува се по действащата тарифа към момента на издаване на документа, а не към момента, когато сте поискали издаването на документа.
neutralen
Активен потребител

Назад към Административно право