начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Делба на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имот

Мнениеот jjmmc » 24 Юли 2014, 12:06

Zdraveite,

Pisha vi zaradi slednata nepriatna semeina istoria. Maika mi e pochinala predi godini. Bashta mi, brat mi i as sme ravnopravni naslednitsi na neinata chast, t.e. vseki vzima 1/3 ot neinata 1/2. Bashta mi e sobstvenik na drugata 1/2.

Bashta mi e prodal svoiata chast 1/2 + 1/6 na brat mi. Sdelkata e napravena bez moe znanie predi blizo godina. As samo sega razbiram za situaciata, za koeto niamam dumi...

Sega sam sobstvenik na 1/6 ot kashta+zemi.
Niamam namerenie da zapazia tazi 1/6 chast. Ot druga strana se chudia do kolko moga da tarsia spravedlivost v sluchaia.

Kakav e izborat, koito mi predlaga zakona?
- Ako razbiram pravilno moga da predloza na brat mi da kupi moiata chast i ako ne e saglasen shte triabva da slozim za prodan kashata. Imate li predstava kakvi mogat da badat razhodite po tazi procedura i kolko vreme shte otneme?
- Ima li smisal da podam zalba za Simulativna sdelka s prikritie na darenie? Tuk sashto se pitam kakav e priblizitelno razhodat i kolko vreme procesat moze da otneme

Blagodaria predvaritelno!

Здравеите,

Пиша ви заради следната непрятна семеина исторя. Маика ми е починала преди години. Баща ми, брат ми и ас сме равноправни наследнитси на неината част, т.е. всеки взима 1/3 от неината 1/2. Баща ми е собственик на другата 1/2.

Баща ми е продал своята част 1/2 + 1/6 на брат ми. Сделката е направена без мое знание преди близо година. Ас само сега разбирам за ситуацята, за което нямам думи...

Сега сам собственик на 1/6 от каща+земи.
Нямам намерение да запазя тази 1/6 част. От друга страна се чудя до колко мога да тарся справедливост в случая.

Какав е изборат, които ми предлага закона?
- Ако разбирам правилно мога да предлоза на брат ми да купи моята част и ако не е сагласен ще трябва да слозим за продан кашата. Имате ли представа какви могат да бадат ражодите по тази процедура и колко време ще отнеме?
- Има ли смисал да подам залба за Симулативна сделка с прикритие на дарение? Тук сащо се питам какав е приблизително ражодат и колко време процесат мозе да отнеме

Благодаря предварително!
Последна промяна consultant на 24 Юли 2014, 12:17, променена общо 1 път
Причина: ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
jjmmc
Нов потребител

Re: Делба на имот

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2014, 08:57

Какви имоти влизат в делбената маса защото "къща +земи" не е достатъчно детерминирано.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот jjmmc » 30 Юли 2014, 11:12

Pod kashta razbiram kashta s dvora i. Pod zemi imam predvid 3 zemedelski parcela

Под къща разбирам къща с двора й. Под земи имам предвид 3 земеделски парцела
Последна промяна consultant на 31 Юли 2014, 11:11, променена общо 1 път
Причина: ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!
jjmmc
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Юли 2014, 17:08

jjmmc написа:- ....Има ли смисал да подам залба за Симулативна сделка с прикритие на дарение? ....

Това е доста сложно за доказване и наистина Ви трябва опитен и вещ адвокат. Колкото до къщата с двора и трите земеделски имота, така или иначе, ще трябва да се допитате до експерт по оценките за да видите евентуално колко струва цялата делбена маса и да прецените какво от всичко представлява Вашата 1/6 част . Както гледам "на око", технически има начин да обособите и реален дял за Вас от всичо, който и стойностно да удовлетворява изискванията за делба, Но! Едно е "на око" друго е когато мога да се зепозная с реалните имоти.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот jjmmc » 31 Юли 2014, 18:53

Kato kazvate: "Както гледам "на око", технически има начин да обособите и реален дял за Вас от всичо, който и стойностно да удовлетворява изискванията за делба", triabva li da razbiram, che ima iziskvania za realnia dial ot imota, za da moga da poiskam delba? Blagodaria
jjmmc
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 31 Юли 2014, 20:18

Продължавате да пишете на маймуница - така убивате желанието на по-голямата част от хората в този форум да Ви четат писанията, и да им отговарят, съответно.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2014, 05:50

vdggbg написа:Продължавате да пишете на маймуница....
Що бе колега? Човека просто може да си е маймун :D :D :D
jjmmc Поне един от имотите в делбената маса може да се окаже технически поделяем - според правилата на ЗУТ или ЗСПЗЗ. От тук нататък пътища много.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот jjmmc » 02 Авг 2014, 11:26

Sazaliavam. Prichinata da pisha na latinitza e, che ne razpolagam s klaviatura na kirilitsa
jjmmc
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Авг 2014, 14:47

jjmmc написа:Sazaliavam. Prichinata da pisha na latinitza e, che ne razpolagam s klaviatura na kirilitsa
Купете си залепващи се върху клавишите букви! Струват дребни пари!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба