Здравейте, ще правим отказ от наследство, искат ни У-ие за наследници. В тази връзка:
1. Ваденето от нас на У-ие за наследство счита ли се за приемане на наследството ? Да не направим грешка.
2. Изобщо кое точно се счита за приемане на наследство, за да внимаваме ?
Благодаря предварително и лек ден.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Приемане на наследство ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Приемане на наследство ?
Хайде да помислим заедно "по пътя на логиката". Видно - самостоятелно не можете или не искате.
Възможно ли е "ваденето" да е (1)акт на приемане или е (2)нещо друго
Ако е (1) значи "те" директно ни подвеждат Защо ли да го правят след като сме им заявили, че
Остава да е (2)... Чакай сега...то...нали само наследник може да каже "не, не ща!"? Ама "те" знаят ли аз наследник ли съъъъм...не съм лииии? Не..не знаят. Ми как да разберат? А! Ми с удостоверение...
Зависи.
Призовават ви да платите сметката за ток на ипотекиран апартамент, включен в наследсвената маса. Плащате. Приемате!
Канят ви на общо събрание на ТД, в което наследодателя е имал дялове. Отивате. Гласувате. Приемате!
искат ни У-ие за наследници
Възможно ли е "ваденето" да е (1)акт на приемане или е (2)нещо друго
Ако е (1) значи "те" директно ни подвеждат Защо ли да го правят след като сме им заявили, че
? Тц...май тука няма логика...ще правим отказ от наследство
Остава да е (2)... Чакай сега...то...нали само наследник може да каже "не, не ща!"? Ама "те" знаят ли аз наследник ли съъъъм...не съм лииии? Не..не знаят. Ми как да разберат? А! Ми с удостоверение...
Изобщо кое точно се счита за приемане на наследство, за да внимаваме ?
Зависи.
Призовават ви да платите сметката за ток на ипотекиран апартамент, включен в наследсвената маса. Плащате. Приемате!
Канят ви на общо събрание на ТД, в което наследодателя е имал дялове. Отивате. Гласувате. Приемате!
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Не ви разбрах изобщо, извинете.
Нотариусът казва, че трябва да му предоставим У-ие за наследство, за да напише молбата до съда. Но чета в интернет, че ваденето на това У-ие се приемало като акт по приемане на наследството. Моля с думи прости да отговорите кое е истина. Някакъв затворен кръг се получава ...
Въпросът ми е ясен, мисля:
Ваденето на У-ие за наследници приема ли се като акт по приемане на наследството ?
Нотариусът казва, че трябва да му предоставим У-ие за наследство, за да напише молбата до съда. Но чета в интернет, че ваденето на това У-ие се приемало като акт по приемане на наследството. Моля с думи прости да отговорите кое е истина. Някакъв затворен кръг се получава ...
Въпросът ми е ясен, мисля:
Ваденето на У-ие за наследници приема ли се като акт по приемане на наследството ?
- rezuz
- Младши потребител
rezuz написа:Не ви разбрах изобщо, извинете.
Нотариусът казва, че трябва да му предоставим У-ие за наследство, за да напише молбата до съда.
Но чета в интернет, че ваденето на това У-ие се приемало като акт по приемане на наследството.
Няма и да ме разберете, след като не сте разбрали и един нотариус - юрист, с който лично сте се срещнали и който има правомощие да завери заявлението ви (т.нар. "молба").
Вие не само не желаете да мислите, но сте и недоверчив(а). Професионален юрист, какъвто (убеден съм) е нотариуса няма да ви "набута". Не разбирам как "четенето в интернета" е достоверно (след като търсите мнения), а инструкциите на нотариуса - не.
"Вадете" удостоверението спокойно. Представянето му е условие, за да бъде нотариално заверено заявлението ви.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Благодаря, сега разбрах.
- rezuz
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|