начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос за АУАН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за АУАН

Мнениеот vanikolov » 22 Май 2014, 00:40

Здравейте,

Повикаха ме в КАТ София, за да ми връчат АУАН за ПТП. Бях изненадан, понеже ПТП-то е извършено с автомобил, който не е мой, но аз съм бил записан, като ползвател от собственика на колата. И така, понеже съм бил записан, като ползвател и се явих, след като ми се обадиха, ми казаха, че така и така съм там ще ми напишат на мен акта(полицейска логика). Ситуацията е такава, че някаква жена твърди, че този автомобил я е блъснал и е избягал. На тази дата аз изобщо не съм бил в града. След, като полицията говорила със собственика, той заявил, че колата не е удряна, няма щети, нито я е карал, но въпреки това те потърсили мен. Защо?

Въпроса ми към Вас е, какво да направя? Може ли в този 3 дневен срок да напиша заявление, че колата не е била в мен тогава и реално да се занимаят със собственика, а акта към мен да отпадне още преди да е излязло някакво постановление? Понеже се запознах с това, че дори могат да ми отнемат свидетелството ей така от нищото, много се притесних.

Благодаря предварително!
Последна промяна vanikolov на 22 Май 2014, 22:19, променена общо 3 пъти
vanikolov
Нов потребител

Re: ПТП-то е извършено с автомобил, който не е мой

Мнениеот rts » 22 Май 2014, 15:52

Говорете със собственика. Само той може да Ви посочи като ползвател. Направете си и декларацията, за която пишете. Ще е добре, ако посочите свидетели за това, че на тази дата не сте били на местопроизшествието.
rts
Активен потребител

Re: ПТП-то е извършено с автомобил, който не е мой

Мнениеот vanikolov » 22 Май 2014, 19:34

Здравейте!

Аз съм попълнил заявление, че не съм, също така са дадени и свидетелски показания. Въпроса ми е, възможно ли е въпреки всичко това да ми съставят акта, само заради декларацията, която е попълнена еднолично от собсвеника, без дори да знам? От полицията го попитали "на кой сте давали автомобила през този месец" и той посочил мен, въпреки, че колата не е в мен и са я карали още не знам си колко хора . Жената, която е подала сигнала не е видяла лицето на водача, само на автомобила, била си е вътре в офиса, но е сигурна за номера на колата. А най-интересното е, че на колата и няма нищо, докато по колата на жената имало щети за над 1000лв. Акта ми е съставен от полицай, който не е бил на местопроишествието, а си е бил в КАТ и е подписан от свидетел-полицай, който също не е бил там. Разбира се, след като ми го връчиха аз се разписах. Законосъобразно ли е всичко това?

Благодаря предварително!
vanikolov
Нов потребител

Re: Въпрос за АУАН

Мнениеот spectrum33 » 23 Май 2014, 15:02

Абе въобще вие сте ангел, а дяволите се опитват да ви унищожат! Тези небивалици, които
разказвате, по - добре ги дайте в някой лит. вестник, ще стане чудесна статия.
Въпросът ми е само един: Вие ли шофирахте по време на инцидента?
spectrum33
Младши потребител

Re: Въпрос за АУАН

Мнениеот chinchilla » 16 Юни 2014, 15:10

spectrum33 написа:Абе въобще вие сте ангел, а дяволите се опитват да ви унищожат! Тези небивалици, които
разказвате, по - добре ги дайте в някой лит. вестник, ще стане чудесна статия.
Въпросът ми е само един: Вие ли шофирахте по време на инцидента?

Аз пък да кажа, че това е напълно възможно. Преди десетина години кола, която бях продал повече от година по-рано пряви нарушение, бяга от полицията, като в последствие ( беше на мое име )аз бях извикан в първо районно и на мен беше съставен акт за неизпълнение на сл разпореждане ( или нещо от рода ). Не искаха и да чуят, че колата е продадена година преди въпросния ден, не ги интересуваше, че можех да им занеса договора за покупко-продажба, шибнаха си ми акта и си отчетоха дейността.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право