Здравейте.
Имам няколко ниви една до друга, като точно тази по средата съм съсобственик с далечен роднина.
Искам да ги направя нивите една цяла, но човека ми каза че докато е жив нямал да ми я продаде - от чист инат и завист.
Моля Ви отговорете - какви са възможностите пред мен ?
Възможно ли е нивата му да бъде заменена от съда някъде другаде по някакъв начин ?
Ето така изглеждат нивите.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Поделяне на нива
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Поделяне на нива
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- yordany
- Младши потребител
Re: Поделяне на нива
Не по никакъв начин не е възможно съдът да извърши подобна замяна.
Замяна е възможна единствено чрез договор или спогодба между Вас, като вие му предложите някакъв друг имот.
В случая единствената Ви възможност е съдебна делба.Така всеки от съсобствениците ще получи реалния си дял и ще стане едноличен собственик или ако нивата е неподеляема ще бъде изнесена на публична продан и там ще може да я купите като приспаднете дела си.
Замяна е възможна единствено чрез договор или спогодба между Вас, като вие му предложите някакъв друг имот.
В случая единствената Ви възможност е съдебна делба.Така всеки от съсобствениците ще получи реалния си дял и ще стане едноличен собственик или ако нивата е неподеляема ще бъде изнесена на публична продан и там ще може да я купите като приспаднете дела си.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Разбирам.
Явно ще трябва да ме мачка от завист дълго време още този гнусен човечец.
Явно ще трябва да ме мачка от завист дълго време още този гнусен човечец.
- yordany
- Младши потребител
Пускай си съдебна делба и искай имотът да ти възложи на теб целия в дял а за съсобственика уравнение в пари по пазарни цени. Аргументи - земеделец си, окрупняваш земята , не я раздробяваш, съсобственика ще получи справедлива пазарна цена и други такива
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Какво представлява пътят до който опира спорната нива? Селскостопански път или път от републиканската или общинска мрежа?yordany написа:.....Възможно ли е нивата му да бъде заменена от съда някъде другаде по някакъв начин ?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|