- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Призоваване на работодател, който не е страна по делото
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Призоваване на работодател, който не е страна по делото
Не знам дали правилно формулирах заглавито. Става въпрос за следното: държавен служител оспорва дисциплинарно наказание (не е уволнение). Съдът праща призовка на съответното държавно учреждение. По някаква причина обаче това държавно учреждение не следва да е вече страна по спора. Възможно ли е това да се доведе до знанието на съда на първото по делото заседание и има ли императивна норма, която да указва тази информация да се прати на съда предварително (с писмо, уточнение и тн.). Питам понеже аз такова задължение не намирам.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Re: Призоваване на работодател, който не е страна по делото
bludniq_sin написа:По някаква причина обаче това държавно учреждение не следва да е вече страна по спора.
По аргумент от обратното на чл. 15 АПК, "това държавно учреждение" не е надлежна страна...мисля
Според мен няма императивна норма, но с оглед процесуална икономия, би следвало да уведомите съда преди първото заседание, за да може той да конституира "актуалния" адм. орган. Нямате ли интерес от това?
Може би верният отговор е свързан и с "някаква-та причина"
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Re: Призоваване на работодател, който не е страна по делото
Ooo няма причина да се търси бавене. Просто не е било съобразено своевременното уведомяване на съда за това. Проблемът е, че съдът решил да наложи глоба за това (заради загубата на процесуално време). Това ми се струва просто не до там редно.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|