Здравейте, не знам дали тук трябва да питам, но ще попитам.
Мъжът ми водеше дело срещу полицай за неправомерно задържане за 24 часа. На местно ниво спечелихме делото, полицая го обжалва, но ВАС реши в наша полза.
Питането ми е следното, каква е процедурата за да се поиска обезщетение?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение за неправомерно задържане-възможно ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спешно Правна Консултация
"Когато има спешна работа, лягам да спя, щото ако е спешна някой друг ще я свърши. Ако никой не я свърши - значи не е била спешна".
От написано не е ясно кое е "спешното" в случая и защо считате, че имате право на обезщетение и то от страна на полицая. Както и да е. Според мен най-добре е да се обърнете към адвоката, който ви е представлявал при воденето на тези дела. Той е запознат със случая и ще ви даде най-компетентно мнение. Не го пренебрегвайте.
От написано не е ясно кое е "спешното" в случая и защо считате, че имате право на обезщетение и то от страна на полицая. Както и да е. Според мен най-добре е да се обърнете към адвоката, който ви е представлявал при воденето на тези дела. Той е запознат със случая и ще ви даде най-компетентно мнение. Не го пренебрегвайте.
- neutralen
- Активен потребител
Според мен имаме право на обезщетение. Въпросът ми май не съм се пояснила, е каква е процедурата. Ново дело ли се започва и тн. И ако обичате не ме иронизирайте. Спешно е защото до края на годината има 3 работни дни, а днес научихме за решението.
- simona2012
- Нов потребител
Неправилно сте ме разбрали - не ви иронизирам - първия абзац в кавички "/" е цитат. Останалото е отговор точно на вашето питане - никой тук във Форума няма да може да ви даде правилен отговор без да види документите за да разбере какви дела сте водили и дали имате право на обезщетение и от кого - от полицая лично, или от Държавата, тъй като полицая е държавен служител, длъжностно лице.
- neutralen
- Активен потребител
... няма нищо спешно- трите работни дни до края на годината нямат никаква връзка с темата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
чл. 235 от ЗМВР
(1) Държавните служители в МВР отговарят имуществено за вредите, които са причинили на държавата по непредпазливост при или по повод изпълнение на служебните си задължения.
(2) За вреди, причинени на граждани при условията на ал. 1, държавните служители в МВР не носят имуществена отговорност към увредения. .....
Трябва Ви не просто консултация /и то не чрез интернет форум/, а дългосрочно ангажиране на адвокат, тъй като е изключено да се ориентирате самостоятелно в материята. Въпрос на специални знания.
(1) Държавните служители в МВР отговарят имуществено за вредите, които са причинили на държавата по непредпазливост при или по повод изпълнение на служебните си задължения.
(2) За вреди, причинени на граждани при условията на ал. 1, държавните служители в МВР не носят имуществена отговорност към увредения. .....
Трябва Ви не просто консултация /и то не чрез интернет форум/, а дългосрочно ангажиране на адвокат, тъй като е изключено да се ориентирате самостоятелно в материята. Въпрос на специални знания.
- iva_sh
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|