начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Малко помощ за изпуснат срок

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко помощ за изпуснат срок

Мнениеот ivon81 » 18 Дек 2013, 09:59

Здравейте, имам следния казус. Регистрирана фирма през 2010 година с основна дейност посочена в търговския регистър - търговия на едро. Фирмата пропуска 4 месечния срок за регистриране на правилата срещу изпирането на пари в ДАНС. През 2013 година разбира за пропуска от познати и подава тези правила с настояща дата по куриер с обратна разписка с дата на обратната разписка 12.04.2013г. като все още и до днес няма отговор от ДАНС - нито отказ, нито уведомително писмо че са приети от председателя на ДАНС. Въпросите ми са следните
1/ на база чл.34 ал.2 от ЗАНН. Кога се приема откриването на нарушителя, според мен това е датата на обратната разписка, независимо че няма отговор от тях.
2/ кога се счита извършено нарушението - през 2010, когато са изтекли четирите месеца срок за регистрация или през 2013г. когато са подадени правилата.
3/ как е било правилно - правилата да се подадат със стара дата от 2010 г. или както е направено с настояща дата към 2013 година.
И едно уточнение - фирмата през периода 2010 - 2013 година не е извършвала никаква дейност. Но разбрах, че това няма значение, тъй като се гледа датата на регистрация, а не започването на дейност.
Моля Ви за мнение. Предварително благодаря.
ivon81
Нов потребител

Re: Малко помощ за изпуснат срок

Мнениеот ivanov_p » 18 Дек 2013, 11:08

Аз както го разбирам е 5 години от изтичането на четерите месеца за заявление или 6 месеца от писмото ти, но второто не се знае как ще го гледа съда.

Трябва да се видят и промените м чл. 34 ЗАНН от 2012 г. и положението преди това.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Административно право