начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Филчев

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Филчев

Мнениеот Estro-genka (magistrat) » 08 Сеп 2004, 10:30

Колеги, цитирам себе си:

"В правото, както и във всички други области има професионалисти и непрофесионалисти. Полът (и сексуалната ориентация) не е от значение."

В случай, че Филчев е професионалист, той би трябвало да е наясно с това. Тогава защо прави това изявление? Моето мнение е:
1./Комплексарщина.
2./Популизъм (необходимия грешник).
3./ Разделяй и владей.

Най-долно според мен е третото. Първосигнално да се разделим на мъже и жени изпитващи нетърпимост един към друг по този признак. Сеир за обществеността и оправдание за тези, които не си вършат работата. Вместо на кадърни и некадърни, корумпирани и некорумпирани, дайте да се делим по това, кой какво носи под дрехите, а не в главата.

Обърнете внимание и на умишлено погрешно поставената теза "Борба с престъпността". Всички юристи знаят, че висшата степен на непрофесионализъм за един съдия е да подпомага едната от страните в процеса. Това бившият съдия Филчев би трябвало да го знае. Ако счита, че съдията е борец (в разрез със закона)с престъпността, нека сподели своята борческа практика.
Estro-genka (magistrat)

Мнениеот Захариев » 09 Сеп 2004, 14:12

Видно е, че на Филчев не му пука от никого и са малко хората като него. Поне като професионалист е добър, а и никога до сега не е бил компроментиран, просто защото е нямало за какво. Друг е въпроса, дали тормози подчинените си, дали се изказва с пренебрежение за някого или определена прослойка и т.н. Ако направите справка ще видите, че той много рядко поставя оценка 6 на студентите си, а получилите я са предимно /може би в 90 %/ жени. Защо от изказването му стигнахте до извода, че е нарекъл жените по-малко умни или по-малко кадърни. Не, той не каза това, а една истина, която май повечето не я схванаха. Дори не става дума само за съдиите. Жените са по-обидчиви, по-нежни и по-уязвими на така да се каже най-малкото "мръсно" поведение спрямо тях. Я си представете една жена /например следовател/ как би понесла при разпит поведението на някой, който стои срещу нея и я нарича м....ице, к..ко, ще те........Ами то ще е ден, ще е два и накрая или ще намрази работата си или просто вече няма да се задълбава толкова. Истината е, че принципно...................повтарям принципно, жената е по уязвима и в повечето случаи мръсната работа не следва да се върши от нея. Не става дума за кадърност, знания и прочее.
Захариев

Мнениеот Койка от Куково » 10 Сеп 2004, 09:58

Не бива де се плюе Филчев.Той е честен и почтен човек. Нека мислим кой да го замести след изтичане на мандата му във ВСС.Мога да предложа професор д-р Румен Владимииров, ако до тогава не го прилапат като вицепрезидент.Ангел Марин едва ли ще бъде новия кандидат- няма да разрешат от НАТО.
Койка от Куково

Мнениеот хахо » 12 Сеп 2004, 15:01

Ако Филчев беше поне малко честен или умен, прокуратурата щеше да има поне малко авторитет в обществото - просто да погледнем фактите. Но понеже това не се наблюдава, мога да кажа че както Филчев, така и горните защитаващи го са си чисти боклуци.
Да напомня и друга скорошна издънка на Филчев, освен изказването с явна дискриминация на жените, се обяви и в защита на боклук като Славков - какъвто единия, такъв и другия. Явно и горните защитници са от същия боклук.Com написа:
хахо

Мнениеот ippon » 12 Сеп 2004, 21:13

хахо: недопостимо е за един юрист уважаващ себе си,да раздава квалификации и ползва каруцарски език.След като сте толкова категоричен в оценките си,очаквам да посочите онези данни ,които дават основание за еветуално наказателно преследване на Славков.?
ippon
Потребител

Мнениеот аз » 13 Сеп 2004, 09:10

Аз пък предлагам проф.Васил Мръчков за следващ главен прокурор. Предполагам, че той не е луд, а за стандартите на България това като че ли е достатъчно, за съжаление.
аз

Мнениеот аз » 13 Сеп 2004, 09:17

Що се отнася до мъжката борба с престъпността в международен план, то Карла дел Понте поне малко ако разбираше от такива работи, от кумова срама щеше да си пусне мустак.
аз

Мнениеот аз » 13 Сеп 2004, 10:31

Хайде на новата тема : Що за човек е Славков ? Той би я формулирал : "Ти мен уважаваш ли ме?".
аз

Мнениеот хахо » 16 Сеп 2004, 20:07

ippon: тази смрад с друг език не може да се опише.
Добре, че ме подсети - има достатъчно доказателства да се търси и наказателна отговорност на Славков в БГ, въпреки че никой не го прави и никой не говори за това в случая.
хахо

Мнениеот ippon » 17 Сеп 2004, 20:17

бъди конкретен,квалифицирай деянето му./ако посочиш въобще такова,кето може да представлява интерес за прокуратурата/.Правото,собено наказателното е дълбока вода,то не е за слаби плувци,не само ще потънат но ще повлекат и друти след тях,както често се случва в практиката.
ippon
Потребител

Мнениеот наблюдател » 17 Сеп 2004, 21:37

Колегата ипон разсъждава логично и по адвокатски.Вярно е ,че Славков не е осъществил изпълнително деяние на престъпление,но като човек всеки разбра за какво става въпрос.Около хора като Славков витаят и се преплитат интереси за много пари и ако си стъпил накриво приказките започват и из публичното пространство започва да се говори това-онова.
"А щом се чува бръмчене,значи някой бръмчи."
наблюдател

Мнениеот Gosho » 18 Сеп 2004, 18:21

Славков никой няма да го осъди в БГ. По-скоро ще стане комунизъм отново.

Но той сам се осъди като пълен дилетант. Такава излагацияне бях виждал. Ако имаше 10 наказателни процеса срещу Славков в БГ, пак щеше да ги спечели - той е недосегаем тук. Но и на него му намериха цаката, тънко и с финес. Без юридически мерки. Достатъчно ще му е да го изгонят от МОК. Подобно "морално" наказание (казвам го в кавички, защото човек като него няма морал) за него ще е пагубно.

Да са живи и здрави от BBC - къде е родната разследваща журналистика? Нали са безстрашни и т.н. ... Подлизурковци.
Ето за това няма българин с Пулицър, .... Нито (за жалост вече) има и българин лауреат на Нобелова награда. Виж за "гении" като Мръчков все се намират ордени и медали.
Gosho

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 18:24

виж за Мръчков не съм съгласна , за мен като учен е блестящ
донна2

Мнениеот ippon » 18 Сеп 2004, 19:03

колеги,подходете към темата за Славков като правници,останалото е празнословие и приказки от теорията за общия лаф.Правото е точна наука,няма място за предположения,допускане и стъкмяване.|Правника никога не трябва да допуска да се принизи до равнището на махленските клюкарки.Предубежденията и емоциите са за другите,а не за юристите.
ippon
Потребител

Мнениеот gega » 18 Сеп 2004, 19:35

„Блестящ“!?. Тази думичка можеш да използваш само за ограничен кръг правници в България - проф. д-р Живко Сталев, проф. Венелин Ганев, проф. Кацаров, проф. В. Таджер, проф. Иван Ненов, акад. Големинов и комай с това приключихме, :))
gega

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 19:38

и от кога тваето мнение следва да е меродовно
чела съм достатъчно от пф. Мръчков за да кажа с чиста съвест ,че е блестящ
,а ти си мисли какво ти си искаш
донна2

Мнениеот наблюдател » 18 Сеп 2004, 21:33

Всички споменати по-горе корифеи на правнвата наука наистина са блестящи.Но за времето си.Всички сме се учили от тях и трябва да продължим.Но смятам,че на полето на правната наука трябва да се появи ново поколение прагматични учени,които да не страдат от склонност към прекалено теоретизиране на нещата.За разлика от социализма,сега гражданския и правен оборот е свързан с правоотношения където касаят много големи финансови интереси и широк спектър от други взаимоотношения.Затова трябва прагматизъм без излишно разтакаване и излишни философии.Защото докато например пишеш дисертация на тема трудовия договор "двояко" значение ли има или "трияко" както обича да казва Мръчков, инвестициите не чакат ,а се преместват в друга държава.
наблюдател

Мнениеот Койка » 18 Сеп 2004, 21:38

Професор доктор Румен Владимиров е напълно достоен за този пост!
Койка

Мнениеот Койка » 18 Сеп 2004, 21:41

За сега на организираната престъпност противостои престъпна дезорганизираност.
Койка

Мнениеот Койка » 18 Сеп 2004, 21:44

Забравяте най-видния юрист у нас-Алеко Констатинов. Той е намерил, че Търновската конституция е по-недемократична от султанските повели, с които Султанът е имал правото на помилване на поданиците си.
Койка

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт