начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

отказ от права по пълномощно

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от права по пълномощно

Мнениеот georgi_ivanov » 20 Сеп 2013, 19:53

Привет, имам следното питане:

в момента работя в счетоводна фирма, която регистрира фирми на чуждестранни собственици. Действам с пълномощни издадени ми от съответните лица управители на фирмата, като с тези пълномощни представлявам фирмата пред НАП, Банкови институции и други държавни институции.
Броят на фирмите е много голям над 60 и искам да попитам как мога с максимално малко документи, без да е необходимо всеки един от управителите, който ми е делегирал съответните права да оттегля тези, които преди това ми е делегирал с пълномощни да бъдат оттеглени от мен лично?

Мога ли с декларация за отказ от права и да направя пълен опис на съответните фирми? Да я заверя нотариално и да я пратя с писмо с обратна разписка до НАП, банките и другите институции, където са внесени пълномощни?

Как се процедира? Благодаря предварително.
georgi_ivanov
Младши потребител

Re: отказ от права по пълномощно

Мнениеот nikolov__ » 20 Сеп 2013, 20:37

Защо? :roll:
Пълномощното е едностранен акт.
С него упълномощеното лице не е задължено
да извършва правата, с които е упълномощено.
errare humanum est
Аватар
nikolov__
Младши потребител

Назад към Търговско право