Здравейте!
Имам следният проблем.
Преди време бях закупил автомобил от друг град, а не от този, който ми е по местоживеене. Карах го някъде към месец, след това нямах възможност. И понеже колата не е на 2 години (нова) ,ами си е старичка и има немалко проблеми, които за да отстраня и да я върна отново в движение ще ми излезе много солено от към пари (понеже сега не е много желателно да се мърда изобщо). И съм решил изобщо не да не се занимавам с нея и да я спирам от движение и давам за скрап.
И тука идва вече проблема - Колата след, като я закупих от предишният собственик, не е минала през КАТ в моят град за смяна на рег. номера на автомобила и талоните - поради горе споменатите причини.
Та мога ли в моят случей да предам колата за скрап?
До колкото знам е нужно да намеря фирма, която се занимава с това и да вземе колата, след което трябва да ми връчат някаква фактура/бележка с която трябва да отида до КАТ и да им я представя, заедно с рег. номера на колата и 2-та талона (малък и голям), а след това те ще ми връчат някаква бележка, която да представя пред Общината за да се отпише и от там. Поправете ме, ако бъркам за цялата процедура.
Имам още всички документи от покупката: документа от нотариуса за покупко-продажба, малък и голям талон и още разни хартийки за плащания, данъци и т.н. - мога ли да се разделя с колата в моят случей?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бракуване на МПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Бракуване на МПС
След покупко-продажбата декларирал ли сте автомобила в общината, където живеете? (Местни данъци и такси) Съответно на ваше име ли е данъкът за нея.
Ще можете да я бракувате, ако са платени всички данъци за колата, дори и да не е в движение.
Регистрацията (съответно отписването) от КАТ са отделна процедура.
Ще можете да я бракувате, ако са платени всички данъци за колата, дори и да не е в движение.
Регистрацията (съответно отписването) от КАТ са отделна процедура.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Не съм ходил в общината, където жиевя. А за тази година още не е плащан данъка (за предните години е платено всичко) за това предполагам, че ще се наложи да отида в общината от която я закупих и да го платя?
А до колкото си спомням, като я купих предният собственик не е представял лична карта, пред общината, ами само малкия талон (мисля, че само него му искаха), така че предполагам няма да ми се налага да се срещам с него отново.
А до колкото си спомням, като я купих предният собственик не е представял лична карта, пред общината, ами само малкия талон (мисля, че само него му искаха), така че предполагам няма да ми се налага да се срещам с него отново.
- protoss
- Нов потребител
За да отпишеш автомобила от КАТ ще ти се наложи да го регистрираш на свое име, а преди това и глобичка
- thebeast
- Потребител
Най-добре стария собственик да представи договора, с който е продал автомобила, за да го отпишат от неговата община, ти си го дай на някоя морга като запазиш номерата и талоните, а пък ако стария собственик ти влезе напълно в положение, може да декларира в КАТ, че ще го съхранява в частен имот без да им показва договора за продажба и така да прекрати регистрацията като върне номерата, големия и малкия талон. Така КАТ не научава, че колата е продадена, нито пък твоята община. Само нотариуса знае и старата община, за да се отпише оттам!
- thebeast
- Потребител
С генерално пълномощно можете да бракувате този автомобил от името на неговият собственик.
В случаят, Вие сте собственикът, но не сте прехвърлили автомобила.
Опитайте да направите пълномощно, чрез което да бъде бракуван автомобилът.
Не съм сигурен дали ще стане, но има някаква вероятност!
В случаят, Вие сте собственикът, но не сте прехвърлили автомобила.
Опитайте да направите пълномощно, чрез което да бъде бракуван автомобилът.
Не съм сигурен дали ще стане, но има някаква вероятност!
- bestman
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|