начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ОПИС на имущество от ЧСИ поради кредит-ПЛАТЕН преди години..

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот missspa » 14 Юни 2013, 20:01

Здравейте!
Казвам се Цвети Савова и съм от град София.. Работя предимно като МОДЕЛ в Гърция и Италия и кратки срокове за други държави.. Както и в България, НО в родината ми това ми е по-скоро хоби и трупане на опит.. тъй като опитах да го легализирам като професия но се оказа доста труден вариант НО не невъзможен!
В България работя в КНСБ - Председател съм на (може би) най-голямата модна организация в страната - Национален Браншови АЛИАНС на Модния Бизнес - НБАМБ. Дейността на НБАМБ е както да изсветли модния бизнес в страната така и да легализира професия МОДЕЛ, както и да организираме различни модни събития - семинари, коктейли, ревюта, дефилета, курсове, конкурси, фото-сесии и други.. с цел работа в екип , доказване, показване, трупане на опит, насърчаване, квалификация и тн.. освен всичко защитава ме трудови права и прочие..

Тук обаче Ви пиша във връзка с един друг мой личен проблем..
МОЛЯ да бъда извинена АКО въпросът ми не е точно за тук и да ме упътите точно къде да го задам отново..
Преди години аз изтеглих заем от TBI 1000 лв и имах да връщам за определения период от време 1350 лв.. Седмица по късно и майка ми е изтеглила явно за нейни нужди (тогава имаше фирма..) същата сума при същите условия.. плащала е кредита си няколко месеца редовно след което е дошъл момент в които 2 месеца се е забавила търси ли са я по телефон тя е казвала че ще внесе дължимото.. на 3тия месец са дошли на адрес и са я хванали на входа с баща ми на който тя е казала да се качва и са и връчили някаква ЗАПИСНА ЗАПОВЕД която да плати (в която пише цялата сума на кредита с лихви и всичко а не това което е оставало?!?!!!!!) и тя е казала че до месец ще покрие дължимото.. И ДА така се случи, че тя до месец е отишла и е погасила всичко дължимо ДО този момент ПЛЮС оставащото и защото продадохме едни земи и имаше възможността.. След няколко години 3 или 4 идва в къщи ПОКАНА от частен съдебен изпълнител с насрочена дата за опис на имуществото ни на адреса на който живеем.. Майка ми вече е осъдена и дължи не само дължимото по ЦЕЛИЯ КРЕДИТ а и съдебни такси и такси на ЧСИ.. СЛУЧАЙНО жената пази всички платежни бележки и както и да ги гледам както и да ги смятам ТЯ е погасила всичко дори + 37 стотинки .. Закръглила ги е.. при което с тези бележки отидохме при частния съдебен изпълнител и показахме поканата от него и бележките и той каза да отидем при TBI не при него отидохме и при TBI от там някакъв мъж техен юрист ни покани в нещо като огромна стая с ужасно много червени папки и извади една о тях (на майка ми) и показа нещо на бързо (въпросната записна заповед) дори не ни даде да я погледнем защото тази която ( малко незаконно НО успяхме да си я преснимаме когато отидохме в съда искайки да си преснимаме нещо по делото преснимахме цялата папка и от там имаме записната заповед).. майка ми твърди че това не е неин подпис и ако трябва да съм честна аз бих я подписала по добре (сещате се за моментите в училище където почти всеки е подписвал родителите си..).. от там отидохме при адвокат (с него успях преди няколко години да осъдя община Костинброд и да си върна земя просто знаейки си правата и някои глупости в системата ни и имайки ясна представа какво искам).. Той уж започна дело почнахме жалба тук жалба там молба тук молба там до ЧСИ първоначално но те ни въртяха после той ни посъветва.. По скоро мен защото майка ми не е добре и аз движа и плащам всичко, че по-добре да отида да платя някаква такса на ЧСИ за отлагане на описа (100лв за месец) за да печелим време а този опис да не се състои защото баща ми който се е скапал от работа последните 3 години за да набави всичко в къщи и го опишат и евентуално вземат ще получи удар.. Така този месец 100 лв другия 100 лв само за да печелим време и молба тук в този съд молба в онзи жалба в този жалба в другия и търчане, време, разходи за транспорт не работни дни нерви.. и накрая от всякъде ни отказваха жалбите и молбите .. така вече 2 години си плащам по 100 лв на месец.. Преди звънях на адвоката питах го какво става, той ми нямаме отговор няма решение и накрая спрях да звъня както и той не ме търси.. Таксата която трябваше да му заплатя пишеше че трябва да с плати ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ на делото и така и не ме е потърсил за да му я платя или друго подобно.. Какво стана нямам идея..
имам 2 варианта:
1. да събера 1500 лв да отида да ги дам на ЧСИто и да се приключи
2. да събра 30% и после за около 5-6 месеца май ми бяха направили план да дам по 200лв и да с приключи
и
3. Да намеря добър адвокат който да доведе нещата до край и да се изясни всичко и да се приключи ..
Защото за 2 години по 100 лв месечно това са ми над вече 2500 лв това е изцяло плащане на дължимото + хонорара на адвоката.. А ЗАЩО ДА ГО ПЛАЩАМ ?!?! При условие че този заем е изцяло погасен преди години и ние пазим СЛУЧАЙНО тези платежни .. какво да правя МОЛЯ някой да ме посъветва или да се свърже с мен адвокат които желае да задвижи нещата и да ги приключи.. (misspa@abv.bg)

БЛАГОДАРЯ за отделеното време и внимание!
Доскоро!
S@
missspa
Нов потребител

Re: ОПИС на имущество от ЧСИ поради кредит-ПЛАТЕН преди годи

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Юни 2013, 22:15

:roll: Леле, простете, но всички моделки ли са толкова бъбриви? :lol: Калканджиева ми беше съседка, преди години, но в онези години тя по-скоро бе мълчаливо хлапе -т`ва не е важно.

Така, както ви чета, работата е оплескана още в самото и начало- там някъде, когато сте получили поканата за доброволно изпълнение. Простото възражение по издадената заповед и изпълнителен лист( а, че е заповедно- спор да няма) спира принудителното изпълнение и ЧСИ чака, докато дойде неговото време.
По каква причина сте продължили да погасявате дълга- идея нямам. А, не искам и да гадая.
Наложително е да съберете цялата бумащина, ама цялата, която имате и да отидете при друг адвокат- консултацията в нета е невъзможна по причина, че трябва да се четат книжата, но и да се проверяват поне две, три съдебни дела, за които споменавате.
От принципни хипотези нямате полза, но две години по-късно явно шансовете ви стремително намаляват до нула. Въпреки това- длъжна сте да проверите, как са се развили нещата, за да сте наясно.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Административно право