начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Спечелено дело срещу КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Спечелено дело срещу КАТ

Мнениеот nk7702n » 28 Май 2013, 01:31

svettoslav написа:
nk7702n написа:
ruskata написа:Без значение на какво основание е отменено.Важното е ,че е отменено от съда.Въпроса ми беше,могат ли отново да ми съставят АУАН за същото нарушение по - същия член .

Сега Ви прочетох. Според мен има значение какво точно пише в решението. В закона съществува забрана едно лице да бъде наказвано два пъти за едно и също нарушение, но за последващо, макар и същото по характер нарушение - може. Поствам Ви и относимата норма, пък Вие ако желаете дискусията по казуса да продължи, можете да постнете решението със заличени Ваши лични данни :
Чл. 17. Никой не може да бъде наказан повторно за административно нарушение, за което е бил вече наказан с влязло в сила наказателно постановление или решение на съда.

Тук не става дума за повторно наказване за "същото" нарушение. "Същото" значи онова,по което съдът се е произнесъл-извършено на 30.03.2012г.
Така че това възражение не е основание.В случай че се състави нов АУАН,респ. издаде се ново НП,то това вероятно ще е за друго такова нарушение,но не за "същото"-напр. извършено вчера,днес или утре...във всички случаи не и на 30.03.12г.

Що се отнася до преценката на органите-имат си право на такава-има си съд,който после да прецени има си и процедура за претендиране на разноски,макар и не на 100 % сигурна.Колегите във Враца да се вземат в ръце и да ги мятат.Няма хората само разноски да плащат заради това,че някои шапки не са си на мястото ...

Колега Светослав, цитирала съм нормата с уточнението кога може да твърди, че има опит за повторно наказване за същото деяние, защото в тая насока беше зададен първоначално въпросът.
Ето част от поста ми преди цитирането на нормата : " В закона съществува забрана едно лице да бъде наказвано два пъти за едно и също нарушение, но за последващо, макар и същото по характер нарушение - може. Тоест, мнението ми не се различава от твоето, доколкото виждам.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 28 Май 2013, 09:58

Да,бе,така е.За пръв път ми се случва да не прочета цялото мнение,във връзка с което да пиша.То си е написано,както казваш.Явно някой ме е разконцентрирал в сюблимния момент.
Права си,права си...

П.П. Просто търсех да завържем разговор,нали отнякъде требе да се почне
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Май 2013, 10:36

svettoslav написа:Да,бе,така е.За пръв път ми се случва да не прочета цялото мнение,във връзка с което да пиша.То си е написано,както казваш.Явно някой ме е разконцентрирал в сюблимния момент.
Права си,права си...

П.П. Просто търсех да завържем разговор,нали отнякъде требе да се почне

А, добре, простено ти е. Добре, че си искал да разговаряме, че напоследък ми омръзна от разни заяждащи се. :lol: Хайде, приятен и ползотворен ден!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Май 2013, 10:19

nk7702n написа:че напоследък ми омръзна от разни заяждащи се

Простаци,ни гий срам ! Безобразие!!!

П.П. Пращаш ги у лево и тава а....
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Май 2013, 18:13

svettoslav написа:
nk7702n написа:че напоследък ми омръзна от разни заяждащи се

Простаци,ни гий срам ! Безобразие!!!

П.П. Пращаш ги у лево и тава а....

:lol: :lol: :lol: Ми, така си е. То народът покрай тая политика и ежедневие съвсем изтрещя.
nk7702n
Старши потребител

Предишна

Назад към Административно право