начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

обжалване НП от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обжалване НП от КАТ

Мнениеот kristiqncho » 17 Апр 2013, 19:05

Здравейте, наскоро поради мокра настилка и несъобразена скорост катастрофирах в София (без пострадали слава богу - само колата беше ударена), при което ми съставиха акт за несъобразена скорост и сега си получих наказателното постановление. Въпросът ми е при положение, че фактическата обстановка е правилно описана и други дефекти по НП няма мога ли да твърдя, че НП е издадено въз основа на незаконосъобразно издаден акт и по-конкретно липса на форма. Липсата се изразява в това, че като свидетел е посочен само другият полицай (дойдоха 2ма - един като актосъставител и другият като свидетел). Не мога да се ориентирам правилно в чл. 40 ЗАНН и да преценя дали има необходимост от минимум двама свидетеля(имам някакъв спомен от лекциите по административно право, че множественото число в чл. 40(1) следва да се тълкува именно, че са необходими минимум 2ма. Съответно правилно ли разсъждавам, че като са 2ма полицаите единият е актосъставител, а другият свидетел или и двамата имат ролята на свидетели?

Също ако това не мислите, че ще мине дали имам някакви други възможности да жаля или трябва да се примиря с глобата? благодаря предварително :)
kristiqncho
Нов потребител

Re: обжалване НП от КАТ

Мнениеот doc03 » 17 Апр 2013, 19:12

kristiqncho написа:Здравейте, наскоро поради мокра настилка и несъобразена скорост катастрофирах в София (

Не жали, бъди мъж, плати си глобата.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kulova » 17 Апр 2013, 19:17

Ми те свидетелите са си били двама, като единия от тях си е позволил да състави акта! Един нарушител и двама полицаи - свидетели - чл. 40, ал. 1 от ЗАНН.
kulova
Потребител

Мнениеот neutralen » 17 Апр 2013, 19:23

:roll: Разбира се че имате право и можете да обжалвате издаденото срещу вас НП, но и според мен това са шмекерски номера, а както личи от написаното признаваш нарушението, макар да не съзнаваш вината си. Карай по-бавно - всеки ден по пътищата загиват такива, които карат "с несъобразена скорост". 8)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот kristiqncho » 17 Апр 2013, 19:30

осъзнавам и нарушението и вината - въпросът е, че гледам дали мога да си спестя тия 100лв.. беден студент съм все пак :D
kristiqncho
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 17 Апр 2013, 19:39

:D Нямаш никакви шансове :D
neutralen
Активен потребител

Назад към Административно право