начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Акт на КАТ за изтекъл акт?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт на КАТ за изтекъл акт?

Мнениеот ivzhekov » 19 Мар 2013, 04:30

Здравейте, проблемът е следният: имам акт съставен на ..06.2012, връчено постановление на ..10.2012, подадена жалба до РС чрез нач. на РУ в срок, минало дело на първа инстанция, пусната кас. жалба до АС и сега чакам решението на АС. Та на въпроса: спира ме днес патрул на КАТ и след всичкото чудене какво да пишем, решихме да пишем акт затова, че онзи акт от 06/2012 е изтекъл. Така това ми е ясно, но нали аз съм с нак. постановление, което е обжалвано в срок как трябва да процедирам в този случай,, питам ги аз, ами да съм ходил всеки месец да си подпечатъм акта.
На нак. постановление не пише, че важи 1 месец а срок за обжалване 7дни, който е спазен и си текът законовите съдебни срокове и процедури и това означава ли, че ако реша да платя постановлението в последният ден от тези 7 дни, то във всеки един момент от тях могат да ми пишат акт, защото нали акта вече е изтекъл. Дайте някъкво мнение. Между другото преди това са ме спирали и други патрули и съм нямал проблем с това.
ivzhekov
Нов потребител

Re: Акт на КАТ за изтекъл акт?

Мнениеот tapov26 » 19 Мар 2013, 11:59

Ами попринцип трябва да се ходи да ти слагат дата до кога ти е валидно НП-то, защото когато те спрат те незнаят дали си пуснал жалба или не.
tapov26
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 19 Мар 2013, 13:28

Нещо не е така.
Като депозирахте жалба с/у НП не ви ли върнаха срещу подпис СУМПС-а? :roll: ( ако става въпрос за нарушение по ЗДвП, де)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivzhekov » 19 Мар 2013, 15:16

Аз жалбата съм я пуснал по пощата с обратна разписка, защото става въпрос за друг град, а СУМПС си е в мен, просто синият контролен талон е в КАТ, но него го замества акта, а въз основа на акта издават нак. постановление. И въпросът ми е следният: след като издадат това нак. постановление, акта не спира ли вече да играе роля в цялата картинка.
ivzhekov
Нов потребител

Мнениеот Pause » 19 Мар 2013, 15:26

За друг път да знаете полицаят е нормален човек на работа. Той няма нищо против вас. Не ви познава и едва ли ще ви запомни. Срещата с него може да е събитие за вас, но за него вие не сте нещо особено, аедин от многото. Ако му направите впечатление, то ще е с лошо, а не с добро. Затова, когато ви спре полицай не се притеснявайте, изпълнявайте каквото ви каже; усмихвайте се. Все пак, демонстрирайтезнанията по право и не му позволявайте да превишава правомощията си.Ако въз основа на този акт ви се издаде НП ,го обжалвайте понеже рискувате два пъти да ви накажат за едно и също нещо. :lol:
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Административно право