- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Апартамент се наследява от баща ми и сестра му
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Апартамент се наследява от баща ми и сестра му
Здравейте!...Наскоро собственика на жилището в което живея с родителите си (баба ми) почина.Апартамента се наследява от баща ми и сестра му.Сестра му извади завещание от баба ми в което тя собственоръчно пише ,че завещава нейната част 50 % (тъй като апартамента се води на дядо ми , тои отдавна почина) на сестрата на баща ми т.е. леля ми.Делбата би следвало да е 75 % за нея (леля ми) и 25 % за баща ми.Баща ми притежава собствен апартамент който като цена с наследствения са почти еднакви . Предложението на леля ми е да й прехвърлим другият апартамент и тя съответно да ни прехвърли нейната част от наследствения.Тя ще замени другия апартамент за по малък с доплащане и съответно ще ни изплати нашите 25 % . Въпросът ми първо дали това е правилно? и второ можем ли да направим договор с който да я задължим да ни изплати тези 25 % (не искам да е само на устна уговорка) и какво точно трябва да съдържа този договор. Благодаря !
- bur7on
- Нов потребител
Re: Моля за съвет!?
А не е ли доста по-лесно /и сигурно за вас/ Вие да продадете второто жилище, след което с получената сума парично да обезпечите частта на леля Ви. Така най малко рискувате да не си получите паричният еквивален на идеалната част, защото описаният, предложен начин от лелята най-малко звучи доста объркан и пълен с бъдещи неизвестни. А това за процентното сътношение на съсобствеността не съм много сигурен, че частите реално са така, както сте ги изложил. От значение е това жилището което е било "се е водело" на дядо Ви в режим на СИО ли е било или само негова собственост, например го е наследил от родители, или го е купил преди брака си. Защото ако е така процентното изражение е съвсем друго, и и при условие, че е било СИО пак процентите не са верни. Имаите предвид, че при завещанието завещателя няма 100%-това разпоредителна власт с имуществото си съществува така наречената запазена част спрямо останалите наследници от същия ред. Общо взето казусът Ви е доста заплетен и за да не стават грешки и последващи загуби на пари най-добре се обърнете към адвокат, който детайлно ще се занимае със случая. Просто неизвесностите и условностите са твърде много и трудно биха се решили чрез форума.
- m_angelov
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|