начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

§16 ал.1 от ПР на ЗУТ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: §16 ал.1 от ПР на ЗУТ

Мнениеот cemi_84 » 18 Яну 2013, 17:43

Съседи сме с този имотЛ От страната , която иска да се премахне тази пристройкалНезаконна е и не съм давала съгласие да се строилСя искам да направя жалба за премахването й.Към кои инстанции трябва да се обърна?
cemi_84
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Яну 2013, 18:04

cemi_84 написа:Съседи сме с този имотЛ От страната , която иска да се премахне тази пристройкалНезаконна е и не съм давала съгласие да се строилСя искам да направя жалба за премахването й.Към кои инстанции трябва да се обърна?

А защо толкова го искате?..... Да не би в прогимназията съседа да Ви е дърпал за плитката?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Яну 2013, 18:19

От компетентността на кмета е.

Днес гледах подобен казус, със Заповед за премахване по 195(5) - ЗУТ, от естетически съображения. Заповедта ще падне, но ще ми е много любопитно да видя естетическата компетентност и професионалната естетска подготовка на комисията и кмета, в областта на театралното изкуство и сценичното майсторство в съда, може би.

Та, очертава Ви се борба, съд и т.н. Дори да спечелите делото, което е доста съмнително, съседът пак ще си построи бараката, този път законно, и ще си спечелите вендета за поколения.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот cemi_84 » 18 Яну 2013, 18:40

А защо толкова го искате?..... Да не би в прогимназията съседа да Ви е дърпал за плитката?[/quote]

който се бърка в мой законен имот заслужава премахване на неговото незаконно.
cemi_84
Младши потребител

Мнениеот vdggbg » 18 Яну 2013, 19:33

Май обърквате човека, emilgrigorov. Правилният отговор е: не, не е възможно (от която и страна да го погледнеш). Поне според тази изходна информация, която е представена. А разсъжденията относно естетската подготовка и компетентност на кмета са си за кръглата папка, отвсякъде.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Яну 2013, 22:21

cemi_84 написа:........................................................................................
който се бърка в мой законен имот заслужава премахване на неговото незаконно.

Явно искате да водите война! И понеже Вие ще бъдете "политическото ръководство на войната", преди всичко следва да си изясните какви са ви "стратегическите цели".Понеже по исторически сложили се обстоятелства имам представа и от военно дело си позволявам лукса да ви предупредя, че дори и в крайна сметка да успеете да премахнете постройката на съседът Ви това няма да го принуди да се откаже от бойни действия. Като искате да отворите война още от сега Ви съобщавам, че разходите по успешното премахване на постройката които вие ще употребите ще са колосални - сравнени с крайната цел. Най малкото набирането на небходимата информация за започването на агресивни действия ще Ви струва доста пари. Имам предвид експерт (екип от експерти) който да направи оценка на законовите възможности за премахване на постройката. До тук нищо съществено не сте съобщил/а, от което да могат да се правят дори и приблизителни прогнози за успеха на Вашата офанзива. В един форум това е невъзможно разбира се, а и за много хора е безинтересно да ги обсъждат. Все пак свободен/на сте да правите опити, но Ви съветвам да планирате какви сили можете да отделите за решаването на оперативните задачи които Ви предстоят и едва след това да пристъпвате към действия.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 18 Яну 2013, 23:23

emilgrigorov написа:Ами, тя си е объркана, като гледам. Но - няма значение.
vdggbg, ако ти е бедна фантазията, мога да ти помогна. Платено, разбира се. Какво са за теб няколко бона :wink:

Моята фантазия в случая е без значение. Важна е тази на законодателя, наред с въображението на произволно избран съдебен състав. Тях може свободно да ги консултирате (пари за хвърляне на вятъра в бюджета винаги ще се намерят) - нито ще сте първият, нито последният - примери колкото щеш.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот cemi_84 » 19 Яну 2013, 00:57

Далеч сте от истината хора.Нито съм объркана нито нищо.Ако тръгна да ви разправям всичко от самото начало ще ми отнеме поне 3 дена.Просто зададох само един конкретен въпрос, за да намеря и трето мнение по въпроса.Мнение от хората, които изобщо нямат пряка връзка с мене.Продължавайте да използвате форума само за забавление, а не обмяна на полезна информация!
cemi_84
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Яну 2013, 07:19

cemi_84 написа:Далеч сте от истината хора.Нито съм объркана нито нищо.Ако тръгна да ви разправям всичко от самото начало ще ми отнеме поне 3 дена.Просто зададох само един конкретен въпрос, за да намеря и трето мнение по въпроса.Мнение от хората, които изобщо нямат пряка връзка с мене.Продължавайте да използвате форума само за забавление, а не обмяна на полезна информация!

Най-полезната информация Ви беше дадена от andi 70.Ако Вие ,както твърдите, не сте объркана и внимателно прочетете текста на законовата разпоредба, която е цитирана от него, веднага щяхте да се ориентирате каква информация да търсите, за да установите доста точно, дали перспективата за успех на желаната от Вас офанзива ще е успешна.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Яну 2013, 07:41

cemi_84 написа:...Ако тръгна да ви разправям всичко от самото начало ще ми отнеме поне 3 дена...

Е именно де, Зимна приказка, сезонно явление. Защо си мислите, че сте единствена, по това време на годината цяла България се занимава с комшиите, факт. През лятото хората си имат друга работа.
Нали се опитвам да Ви обясня, че съседът Ви има печеливши ходове. Поне две печеливши линии на защита, с нюанси. Изходът, до последно, никога не е ясен, въпрос на състезание си е.
И - трети, бърз и сигурен, с доброволно изпълнение и изграждане наново.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот cemi_84 » 21 Яну 2013, 09:16

През всички тези препяствие е минато вече!С всички ваши мнения и препоръки бях отдавна запозната от компетентни лица, но все пак исках да чуя и трета версия от хора, с които нямаме абсолютно никаква връзка! За да няма конфликт на интереси!Благодаря Ви много!
cemi_84
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Яну 2013, 00:05

cemi_84 написа:През всички тези препяствие е минато вече!С всички ваши мнения и препоръки бях отдавна запозната от компетентни лица, но все пак исках да чуя и трета версия от хора, с които нямаме абсолютно никаква връзка! За да няма конфликт на интереси!Благодаря Ви много!

Блестящо cemi_84! Така се постъпва! Само дето усилието на този сондаж едва ли си струва!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба