Казуса е доста дълъг но ще се опитам да обобщя:
Къща на 3 етажа, на първия етаж има 1 апартамент с 1 собственик (баба ми), всичко останало е на втори собственик (до скоро бяха 2 апартамента). По Нот.Акт този на първия етаж притежава 1/5 от всички общи части на сградата, но втория собственик прави нов преустройствен архитектурен проект, заверява го в столична община и на база това си изважда нови нотариални актове, до тук добре но са включени стълбища, коридори и подпокривни пространства, които до момента са били общи части, а сега стават апартаменти, прекартява се достъпа съответно до покрива, и е включено в преустройството и Нот.Акт мазе, което е към апартамента на баба ми. Архитектурният план е заверен ноември 2011, нот акт е от юни 2012, а собственика на първия етаж разбира за всичко това благодарение на започналия грандиозен ремонт тази седмица... Единственият пропуск на собственика на другите апартаменти е че въпросната къща е паметник на културата, а проекта не е съгласуван с НИНКН. Моля, дайте съвет как да постъпя. Записах си час за консултация с адвокат, но ми се иска да чуя и вашите компетентни мнения. Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
присвояване на общи части и не само
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: присвояване на общи части и не само
Пропускът е, че баба Ви не е уведомена, в качеството и на заинтересована страна. Веднага намерете адвокат, защото има срокове.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря за бързият отговор! Относно сроковете може ли да ме ориентирате, консултацията ми е за понеделник...
- ladysunny
- Нов потребител
Благодаря отново! И последен въпрос - кой ден да считам за начало на срока, след като нямаме никакви документи ... само устни обясения, след като видяхме нот. акт (нямам негово копие, но утре ще отида до АВ) бяхме в общината да видим проекта - този ден ли считам за начало?
- ladysunny
- Нов потребител
Адвокатът ще прецени ... ще Ви заблудя така. Съжалявам.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|