начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

съпруга при делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съпруга при делба

Мнениеот spirov » 17 Сеп 2012, 20:41

Собственик съм на постройка и 350 кв.м дворно място, което представлява идеална част от парцел с площ от 1200 кв.м. Този имот съм го придобил по наследство от родителите си. В момента съм женен.

Искаме с другия съсобственик в парцела, който притежава останалата част от дворното място-850 кв.м. ид. части да извършим доброволна делба и парцела от 1200 кв.м да си го разделим по равно, тоест всеки да има по 600 кв.м. ид. части.
Интересува ме съпругата ми трябва ли да участва в делбата? Това, че ще придобия още 250 кв.м. ид.част от дворното място по време на брака налага ли нейното участие в делбата при условие, че 350 км. ид.ч , които в момента имам са по наследство от родителите ми.
spirov
Младши потребител

Re: съпруга при делба

Мнениеот rama » 17 Сеп 2012, 20:48

Може да не участва, но ако заплатите 250 кв.м. тя ще Ви бъде съсобственик в тези 250 кв.м.
rama
Потребител

Мнениеот spirov » 17 Сеп 2012, 20:56

ако доброволната делба я направим без уравняване на дяловете-тоест не се упомене че заплащам за тези допълнителни 250 кв.м.-съпругата пак ли ще ми бъде съсобственик. Пред развод съм със съпругата си. Какво мога да направя, за да няма тя дял в този имот. Единия вариант е да се разведа и чак след това да направим делбата с другия съсобственик в парцела, но той иска възможно по-скоро да го направим, а делото за развод ще изисква време.
spirov
Младши потребител

Мнениеот rama » 17 Сеп 2012, 23:11

Най-добре е да посетите адвокат. Има възможни варианти, които той може да Ви предложи след разговор с Вас. Описаните от Вас факти са недостатъчни за еднозначен отговор.
rama
Потребител

Мнениеот karanedeff » 18 Сеп 2012, 11:07

spirov написа:Единия вариант е да се разведа

Другият вариант е да сключите брачен договор.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба